Arama

İnfitar suresi meali, tefsiri ve fazileti

On dokuz ayetten müteşekkil olan İnfitar Suresi, Mekke döneminde nazil olmuştur. Yarılmak anlamına gelen "infitar" kelimesinden ismini alan sure içinde farklı konular öne çıkar. Kıyamet olayları, insanın Allah'a karşı sorumlulukları, yalanlar, Kiramen Katibin gibi hususlar surenin ana konularıdır. Resul-i Ekrem (SAV) İnfitar Suresi'nin cemaatle kılınan namazlarda okunmasını tavsiye etmiştir.

İnfitar Suresi 13-16 Ayetler Tefsiri

➡ Amellerin kayda geçirilmesi ve uhrevî yargı sürecinin sonucu özetlenmektedir. Sûrenin ana konusu kıyamet ve âhiret ile uhrevî sorumluluk olduğuna göre buradaki "erdemliler" (ebrâr), bir gün kıyametin kopacağına, dünyada yapıp ettiklerinin kaydedildiği belgelerin önüne konacağına ve bunların hesabını vereceğine inanarak bu belgeleri yani amel defterlerini iyilikleriyle dolduran mümin kişidir. Bu duyarlılık birçok âyette takvâ kavramıyla da ifade edilmektedir.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

İnfitar Suresi 17-19 Ayetler Meali

﴾17﴿ Ceza günü nedir bilir misin?

﴾18﴿ Evet, ceza günü nedir bilir misin?

﴾19﴿ O gün hiç kimsenin başkası için bir şey yapması elinden gelmez. O gün hüküm yalnız Allah'ındır.

İnfitar suresini okumak ve mealini dinlemek için tıklayın

  • 10
  • 10

İnfitar Suresi 17-19 Ayetler Tefsiri

➡ Hz. Peygamber'e yöneltilen bu sorular hesap gününün ne derece önemli ve dehşet verici olduğunu gösterir. O gün hiçbir kimse başkası için bir fayda sağlayamaz, kimse kimseyi koruyamaz; herkes kendisini düşünür ve kendi derdiyle uğraşır. Herhangi bir zararı dokunabilir endişesiyle çoluk çocuğundan ve yakın akrabasından dahi kaçar. Allah izin vermedikçe hiçbir şefaatçi şefaat edemez.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN