Arama

İslam bilincini tazeleyecek 20 kitap

İslam bilincimizi tazelemek, bu anlamdaki fikirlerimizi diri tutmak pek çoğumuz için oldukça önemli. Ancak kimi zaman "ne okumalıyım?" sorusu da bu bilincin beraberinde getirdiği sorulardan biri. Fikir, sanat, kültür ve medya hayatımız, Batıda, Batı kültürü ile üretilenleri tüketmeye yöneltse de çağ aşacak ve öncü nesiller oluşturacak bilgilendirici eserlerin okunurluğunun arttırılması, yadsınamaz bir ihtiyaç. Siyerden edebiyata, iktisattan tarihe İslam bilincinizi tazeleyecek 20 kitabı derledik.

  • 17
  • 20
MUHAMMED İKBAL - İSLAM DÜŞÜNCESİ
MUHAMMED İKBAL - İSLAM DÜŞÜNCESİ

📌Çağımızın en büyük Müslüman düşünürlerinden biri olan İkbal, bu kitabında İslam düşüncesinin temel özelliklerini ve sorunlarını özlü bir şekilde özetliyor. İkbal'in çeşitli makalelerinden oluşan bu kitapta İslam düşüncesi ahlaki, sosyal ve siyasi düşünce, ilim düşüncesi, felsefi ve tasavvufi düşünce ve sanat düşüncesinden oluşan dört ana başlık altında inceleniyor.

📌İslam medeniyetinin büyük bir kriz yaşadığı bir zaman diliminde yazılan bu metinler, hem İslam medeniyetinin fikri bunalımının nasıl aşılabileceğine dair özgün ve ufuk açıcı öneriler sunuyor. Ayrıca bu metinler, hem İkbal'in yayımlayacağımız diğer kitapları için hem de İslam düşüncesinin sorunları için özgün bir giriş metni olma özelliği taşıyor.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 18
  • 20
EDWARD SAİD - ŞARKİYATÇILIK
EDWARD SAİD - ŞARKİYATÇILIK

📌Edward Said'in kaleme aldığı ve 21. yüzyılın en sarsıcı, en etkili kitaplarından biri olan Şarkiyatçılık'ta, "Batı"nın "Doğu"ya bakış tarzını büyük bir zihinsel güçle sorgulanmıştır. Edward Said: "Şark'ın kurulmuş bir şey olduğunu ileri sürüyorum kitabımda; coğrafi uzamların, bu uzamlara özgü din, kültür ya da ırksal özlere dayanılarak tanımlanabilecek yerli ve kökten 'farklı' sakinleri olduğu düşüncesinin tartışma götürür bir düşünce olduğunu iddia ediyorum. Ama kuşkusuz, 'bizi en iyi biz biliriz' şeklindeki sınırlayıcı düşünceye katılmam da mümkün değil."

Edward Said, kaleme aldığı bu kitapta okura Şarkiyatçılığa verilecek yanıtın Garbiyatçılık olmadığını göstermeyi amaçlamıştır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 19
  • 20
WILHELM BARTHOLD - İSLAM MEDENİYETİ TARİHİ
WILHELM BARTHOLD - İSLAM MEDENİYETİ TARİHİ

📌Türk tarihinin (Türklerin İslamiyetin Kuruluşuna kadar) bin yıllık dönemini içine alan "İslam Medeniyeti" dediğimiz bu büyük kültür dairesinin odağında, Türklerin bulunduğu gerçeğinden hareket eden Batılı şarkiyatçı bilim adamı Prof. Dr. W. Barthold, bu uzun tarihi dönemin ilk kaynaklarına inerek yaptığı kapsamlı araştırmasında İslam tarihinin bilinmeyen gerçeklerini bilim dünyasına sunar.

📌Prof. Dr. W. Barthold'un bir başvuru ve kaynak eser özelliği taşıyan bu değerli çalışması, ülkemizin dünyaca ünlü bilim adamı ve araştırmacı hocalarından Ord. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü tarafından Türkçemize kazandırılarak okuyucu ve araştırmacıların dikkatine sunulmuştur.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 20
  • 20
SABRİ ÜLGENER - ZİHNİYET VE DİN
SABRİ ÜLGENER - ZİHNİYET VE DİN

📌Sabri Ülgener'in kaleme aldığı bu kitap "İktisadi Çözümlemenin Ahlak ve Zihniyet Dünyası"nın devamı ve bir ölçüde tamamlanışıdır. Birincisinde genel tablosu çizilmiş olan zihniyet dünyamızın bu ikincisi ile dini manevi kök kaynaklarına inmeye çalışılmıştır. Kitap din sosyolojisi ve özellikle din ve zihniyet ilişkisi üzerinde Max Weber'in çığır açan görüşlerine toplu ve kritik bir bakışla yola çıkıyor.

📌Kendi kültür çevremizde konunun sınırlarını çizerken, ağırlığın üst perdede monoton şer'î kurallardan sade ve samimi kıssaları ile tasavvufa kaydırıldığı gözden kaçmayacaktır. Sorular o açıdan bir hayli geniş ve yüklüdür: Her şeyden önce, dünkü ve bugünkü haliyle insanımızın çevre ve evrene bakış açısını şekillendirmede tasavvufa düşen pay nedir?

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN