Arama

Kalpten kalbe akan

Kardeşlik, İslam kültüründe müstesna bir noktadadır. Bu kavram aynı değerleri paylaşmak, aynı kalbi çizgide olmak, aynı secdeye varmak ve aynı yaratıcıya ibadet etmenin bir gereği olarak Müslümanlar arasında gelişen, kalpten kalbe akan bir yoldur. Kalbi dostluk sadece manevi alemde değil dünya hayatında da önümüze çıkar. Her Müslüman'ın kardeşine karşı sorumlulukları ve gözetmesi gereken hakları vardır.

➡ İnsan, unutmak kelimesi ile malüldür. Bu sebepten dolayı pek çok hata ve kusur işler. Kardeşlik ise bunları affetmek ve bir arada olmaktan geçer.

Sadık arkadaşlar birbirlerinin kusurlarını gizledikelri gibi müdahale edilmesi gereken noktalarda dahil olarak kardeşini günah çukurundan çekmesini bilenlerdir.

AYETLER EŞLİĞİNDE RUHUN HASTALIKLARI

➡ Beraber olmak sadece fiziksel bir anlam ifade etmez. Din kardeşleri için mekan ve zamanın farkı yoktur. Müslümanlar arkadaşlarını arama yoluyla da takip eder ve destekler.

➡ Güzel söz işitmek herkesin hakkıdır. Bu meyanda müminlerin kardeşlerini güzel sözlerle desteklemesi ve daima iyiliğini istemesi İslam ahlakının bir gereğidir.

KUR'AN'DA ALLAH KENDİSİNİ NASIL TANITIR?

➡ Sevginin zıttı buğzetmektir. Buğzetmek kızmak anlamına gelir. Allah (CC) için sevmek kadar Allah (CC) için kızmak da değerli bir huy, bir Müslüman hasletidir.

Güzel ahlakın bir yansıması olan Allah (CC) rızası için dostluk yapmak, Allah (CC) için kızmayı da içinde barındırır. Birbirlerini kardeş mesabesinde görenler hatalar için de aynı hassasiyeti gösterebilmelidir.

ŞEHADET: ÖMRÜN İSLAM'A ŞAHİTLİĞİ

  • 10
  • 10

➡ Hakları en kapsamlı şekilde ele alan ve muhafaza eden İslam, güzel ahlakın topluma yayılmasını hedeflemiştir. Hak Teala Kur'an-ı Kerim'de müminlerin "kardeş" olduğunu vurgulamıştır. Bu meyanda "gönüldaşlık, yürekdaşlık, ahiret kardeşliği" dini terminoloji sayesinde dilimize ve kültürümüze girmiş güzel mefhumlardır.

➡ Müslümanların birbirlerini sevmesi nasıl hak ise, aralarında sevgiden büyüyen bir ağaç olması da haktır. Müminler kardeşlerinin haklarına riayet ederek onlar ile aralarındaki bağı her gün daha da kuvvetlendirmelidir.

İKİ CİHANDA SAADETE KAVUŞMAK İÇİN: HASTA ZİYARETİ

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN