Modern hayatın insana yükü
Bir hız çemberi içinde yaşadığımız günlerde en çok reklam panoları yön veriyor hayatımıza. İnsanlar tüm teknolojik araçlar vesilesiyle ne denli önemli, kıymetli, değerli olduklarını duyuyor ve bu minvalde hayat sürüyorlar. Ayrıca bu mutlu, tozpembe düzen bir Asyalı işçi için geçerli de değil. Tüm değer nizamının Batı temelli kurulduğu bu dünya düzeni, elbette çökmeye mahkum.
Giriş Tarihi: 26.12.2022
11:50
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023
08:56
Büyük beklenti
◾ Milenyum çağı büyük beklentiler ve onların arkasındaki boşluklar ile insan hayatına dahil oldu. İnsana ruhu karşılığında büyük vaatler verildi.
◾ Reklam panolarının kapladığı acılar, insanlığa bir lütuf, kurtuluş olarak sunuldu. Bu arada en çok da insanın içinde bulunan hırsa vurgu yapıldı.
Her gün güncellenen varlık: Modern İnsan
◾ Hakim modern söyleme göre artık toplumsal sınıflar ortadan kalkmış, ülke sınırları başta olmak üzere her sınır zayıflamış ve insanlık daha ulaşılabilir bir noktaya ulaşmıştı.
◾ Lakin hakikat hiç de bizlere anlatıldığı gibi değildi. Sadece bazı gerçekler yer değiştirmişti. Sınıfsal olan tüm meseleler her zaman olduğu gibi para üzerinden kurgulanmıştı.
Yeni dünya düzeni nasıl kuruldu?
◾ Sadece bu sefer düzen ince ince hesaplanmış ve başka alanların da desteğiyle daha ustaca kurgulanmıştı. Artık karanlık çağlar geride kalmıştı.
◾ Tüm sömürü düzeni insanlığın gözleri önünde, onlara vaat edilen şeffaflık içerisinde yapılıyordu. Burada öne çıkan araç ise teknoloji oldu.
Kitle imha sanatı
◾ Asırlar boyunca tek bir söz dahi ettirilmeden çiftliklerde, köylerde katledilen , uzun emekler sonucunda elde ettikleri şahsi mülkleri ellerinden alınan insanlar bu sevgi karşısında şaşkına döndüler.
◾ Bu şaşkınlığın yerini kibire bırakması için ortaya kadim kötülüklerden olan hırs çıkarıldı. Yaratılışından bu yana insan için bir zarar mekanizması olan hırs, artık farklı bir boyuta evrilmişti.
Görünüyorum O Halde Varım
◾ Uzun ve kanlı savaşların ardından kapitalist düzen yirminci yüzyılda insanın kıymetini öne çıkarmaya yönelik bir politika tutumu içerisine girdi.
◾ Bilhassa reklamlar eliyle insanların ne kadar önemli olduğu, her şeye layık oldukları, zor durumda dahi kalsa beğendiği bir nesneye sahip olmaları gerektiği dikte edildi.