Arama

Ömer Tuğrul İnançer vefat etti

Kültür tarihimizin en önemli isimlerinden olan Ömer Tuğrul İnançer bugün itibariyle Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Konuşmaları, sözleri ve programları ile insanlara seslenme çabası içinde olan Ömer Tuğrul İnançer, ümmeti daima iyiliğe davet etti. Allah rahmetiyle muamele eylesin, kabri nur, mekânı cennet, makamı âlî olsun.

Ömer Tuğrul İnançer'in lise eğitimi

◾ İnançer Lise son sınıf talebesi iken avukat kâtipliği yapar. Yazar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanır. Üniversite yılları içinde özel olarak müzik dersleri de alır ve kendisini bu alanda da geliştirir.

Ömer Tuğrul İnançer hakkında

◾ Zor zamanda konuşmanın getirdiği yükü bir ferahlama vesilesi olarak ümmeti Muhammed'e sunan İnançer, çok sevilen bir karakterdir. İnançer ayrıca evli ve iki çocuk babasıdır.

Kalbi temizlemek mümkün mü?

Ömer Tuğrul İnançer mesleği

◾ Üniversite mezuniyeti sonrasında uzun yıllar özel şirketlerde avukatlık ve müşavirlik işleriyle meşgul olur. 1991 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müzik Topluluğu'nun başına genel müdür olarak atanır.

Ömer Tuğrul İnançer'in musiki serüveni

◾ Sesinin kalınlığından dolayı, musiki hocası Hamdi Daner kendisine, "Bursa Öğretmenler Derneği'nde, müzik dersi alacaksın" der ve Ömer Tuğrul İnançer'e müzik alanındaki en önemli adımını attırmış olur. Bu dernekte 3 sene boyunca kompozisyondan armoniye kadar Batı Müziği eğitimi alır. "Hocam bu müzik bana beni söylemiyor" diyerek Batı Müziği'ni bırakır ve Türk Musikisi'ne yönelir.

◾ Musikiye ilk adımı tek başına atsa da daha sonra ahbaplar edinir. Bunlardan biri de Muzaffer Ozak'tır. Üstadı olarak gördüğü Ozak ile hem meslek anlamında hem musiki anlamda birçok başarıya imza atar.

Muzaffer Ozak'ın kurduğu ve avukat olarak destek olduğu Türk Tasavvuf Müziği'ni Araştırma Ve Yaşatma Derneği'ne de önemli katkılarda bulunur.

İnsanın aynası: Güzel söz

◾Bir süre sonra İstanbul'a gelir ve Üsküdar'da Türk musiki çalışmalarını başlatır. Musikinin "derunu" tarafına merak eden sanatçı, bu yönde bir arayışa girer ve kendini tasavvuf ehli müzisyenlerin yanında bulur.

Mevlevi müziğine yönelen Ömer Tuğrul İnançer, Konya'yı da ziyaret eder. İlk olarak Süleyman Hayati Dede ile tanışır. Süleyman Dede'nin hayatında çok mühim bir yeri olduğunu da sık sık dile getiren sanatçı, bazen onu görmek için bile Konya'ya gittiğini dile getirir.

"Sevgiyi ortaya çıkarmayı ve bu sevginin de asla tek taraflı olmadığını öğrendim." diyen sanatçı musiki ve tasavvufu bu dönemde hayatına dahil eder.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN