10 dâhi ve yazarın günlük ritüelleri
Balzac, Mozart, Beethoven, Flaubert ... Bu listedeki hemen hemen herkesi tanıyorsunuz. Peki, bu dahilerin günlük ritüellerini biliyor musunuz ? Kaç saatlerini ailelerine harcıyorlar ? Günlük kaç saat yazı yazıyorlar ? Sizler için bu zaman dilimlerini derledik.
Giriş Tarihi: 10.10.2018
12:47
Güncelleme Tarihi: 10.10.2018
15:05
17 Ocak 1706'da, on yedi çocuklu bir ailenin oğlu olarak doğan Benjamin Franklin, on yaşında okulu bıraktı. Basımcılık mesleğini öğrendi ve edebiyat çalışmalarına başladı. 1730'da Philadelphia'da bir basımevi ve gazete kurdu.
Poor Richard's Almanac'ı (Fakir Richard'ın Almanak'ı) yayınlamaya başladı. 1732-1757 yılları arasında yönetmenliğini yaptığı Almanac'da Richard Sounders imzasıyla yazılar yazdı. Bu eser ona şöhret ve servet kazandırdı. Benjamin Franklin 1731'de Kitaplık Klübü'nü kurdu. Bu klüp kütüphanecilik sistemine temel oldu.
İngilizce'ye en çok kelime kazandıran kişi olan John Milton, Kaybedilmiş Cennet adlı epik şiiriyle tanınır. Milton'un şiirlerinde ve yazılarında kullandığı güçlü ve etkili dili, 18. yüzyılın şiirlerinde oldukça etkili oldu.
Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğan Mozart, daha küçük yaşta kendiliğinden çaldığı piyanoda, parçaları babası dikkatle dinliyor, notalarını yazıyordu.
Babası Leopold Mozart, Salzburg Başpiskoposluğu Saray Orkestrası'nda keman çalan, bir çok besteler ve keman için bir metod yazan bir müzikçiydi. Mozart, henüz çocukken müzik dersleri almaya başladı. Hatta bu dönemde bazı eserler besteledi. Müzik otoriteleri Mozart'ın henüz çocukken bestelediği eserlerde bile müzikal dehasının izlerinin görüldüğünü belirtir.
Gustave Flaubert , edebiyat eleştirmenleri tarafından modern romanın kurucusu kabul edilir. En tanınmış eseri, 19. yüzyıl toplumsal gerçekliğini çarpıcı biçimde aktaran ve dünya klasikleri arasına giren Madame Bovary'dir. 1857'de yayımlanan ve Fransa'da ciddi tartışmalara neden olan bu eserden sonra realist akımı başlatan kişi olarak gösterilir.
Immanuel Kant, felsefesinin kurucu isimlerinden biri oldu ve felsefe tarihinin kendisinden sonraki dönemini belirleyici olarak etkiledi. "Ne bilebilirim?", "Ne yapmalıyım?" ve "Ne umabilirim?" soruları etrafında felsefeyi yeniden biçimlendirdi.