Arama

İslam bilincinizi tazeleyecek 40 kitap

İslam bilincimizi tazelemek, bu anlamdaki fikirlerimizi diri tutmak pek çoğumuz için oldukça önemli. Ancak kimi zaman "ne okumalıyım?" sorusu da bu bilincin beraberinde getirdiği sorulardan biri. Ramazan-ı Şerif'i ihya ettiğimiz şu günlerde, Fikriyat Yayınevi'nden çıkan ilk kitabı sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyor; Abdülkerim Kuşeyri'nin Letâifü'l-İşârât (işaretlerin incelikleri) adlı ünlü tefsirini, yazarımız Ekrem Demirli'nin çevirisi ile okuyucunun beğenisine sunuyoruz. Tasavvuf tarihinin ilk kapsamlı tefsiri olarak anılan bu eser, dini hayatın farklı alanlarıyla ilgili görüşleri nasların etrafında toparlaması bakımından oldukça önemli... Letâifü'l-İşârât'ın da içinde olduğu, tefsirden siyere, edebiyattan tarihe İslam bilincinizi tazeleyecek 40 kitabı sizler için derledik.

  • 2
  • 38
İBN KESİR - PEYGAMBERLER TARİHİ
İBN KESİR - PEYGAMBERLER TARİHİ

Hâfız İbn Kesîr, bu kitâbında Kur'ân'ı Kerim âyetleri ve hadisler ışığında peygamberlerin genel ve özel yaşamını, toplumlarına karşı verdikleri tevhid mücâdelesini, dâvet şeklini, karşılaştıkları sıkıntıları, başlarına gelen olaylar karşısında sergiledikleri dimdik duruşu, sabrı, metaneti, özveriyi, bağlılığı, ihlâsı, dürüstlüğü; başta her Müslüman olmak üzere herkesin bilmesi ve araştırması gereken konulardan, karşılaştığı olaylardan ve ele aldığı işlerden bazen detaylı ve bazen de kısa bir şekilde söz etmiştir.

Ayrıca kaynak olarak verdiği tarihî olayları ve konuyla ilgili hadisleri sağlamlık bakımından bütün boyutlarıyla kuşatarak ele almıştır. Hâfız İbn Kesîr'in tarih, tefsir ve hadis kitaplarını dikkatlice ve titizlikle okuyan herkes, onun gerek konuyu ele alış tarzı ve gerekse anlayış yönünden Kur'ân, sünnet ve tarih ilimlerini şahsında toplamış bir âlim olduğunu hakkıyla anlar.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 3
  • 38
MUSTAFA ASIM KÖKSAL - BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ
MUSTAFA ASIM KÖKSAL - BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ

İlmihal, ilim ve hal kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlamasıdır. İlmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir.

Bütün Müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma Müslüman olmanın ve Müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 4
  • 38
EROL ERDOĞAN - ORUÇ MEVSİMİ
EROL ERDOĞAN - ORUÇ MEVSİMİ

Erol Erdoğan, İnsan Mevsimi adlı eserinde giriştiği fıtratın hakikatine yöneliş arayışını Oruç Mevsimi ile derinleştirerek sürdürüyor. Kitaptaki yazılar, modern sapmalar ve hüzünlerle boğuşan insana oruç ikliminden zarif sesler ve hatırlayışlar taşıyor.

Yazar bazen sosyoloji, edebiyat, ilahiyat, bazen de hatıralarının rehberliğinde oruç günlerini zamanın ve coğrafyanın sadırlarında dolaştırarak mevsimleştiriyor.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 5
  • 38
SEYYİD KUTUB - İSLAM BİLİNCİ
SEYYİD KUTUB - İSLAM BİLİNCİ

Baştanbaşa inanç, baştanbaşa davadır Seyyid Kutub. Kur'an'ın gölgesinde bilinçlenmenin ve firavunlara direnmenin güzel bir örneğidir. Zindanlar, eziyetler, idam sehpaları şahittir buna. Peygamber mirası olan daveti hayatın merkezine alır ve her Müslümanın öncelikle davetçi olduğunu söyler. Davetçinin vasıflarından ve uzun mücadele sürecinde karşılaşması muhtemel zorluklardan söz eder. Zorluklara karşı bilinçlenmek sonra da o bilinci uygulamaya dökmek…

İnanmak, teslim olmak ve salih ameller işlemek… Ama boş kütüklükle çıkılmaz bu er meydanına Azık olarak sabırdan, zikirden, duadan, namazdan söz eder Seyyid Kutub. Sözleri, öylesine söylenmiş sözler değildir. Yaşanmışlar yazılmış ve yazılanların yaşanması istenmiştir. Peygamberin rehberliğinde sahabe teslimiyetiyle… İslam Bilinci, okuyucuyu adeta Seyyid Kutub'la beraber Kur'an'ın gölgesinde "Bilinç tepelerine" tırmandıran bir eser.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 6
  • 38
TEOMAN DURALI - ÇAĞDAŞ-İNGİLİZ YAHUDİ KÜRESEL MEDENİYETİ
TEOMAN DURALI - ÇAĞDAŞ-İNGİLİZ YAHUDİ KÜRESEL MEDENİYETİ

Tarihte topyekun insanlığa hükmetmiş bir "Büyük Birader" şekliyle hiç karşılaşmadık. Peki bu "Büyük Birader" insanlığı yine Orwell gibi İngiliz olan Aldous Leonhard Huxley'in son derece iç karartıcı ve kötümserlik aşılayan 1932 baskısı 'Yiğit Yeni Dünya ' uçurumuna mı sürüklenmektedir?

Günümüzdeki şartlarında bunların sebep oldukları dev sorunların da müellifi İngiliz-Yahudi medeniyeti olduğuna göre bunun tasvirini sunup onu teşrih masasına yatıracak olan da İngiliz- ve/ya Yahudi- düşünürü olmalıdır. İşte gerek George Orwell ile Aldous Huxley'de gerekse Karl Marx'da bu söylediklerimizin açık belgesini buluyoruz. Teoman Duralı'nın kaleme aldığı bu eser, nedenleriyle birlikte sergilemeye çaba harcamış olduğumuz bugün dünyayı ve insanlığı sarmış dev sorunların halledilmesi için elzem gözüken Çağdaş İngiliz-Yahudi medeniyetine seçenek oluşturabilecek yeni bir medeniyet biçimini ortaya çıkarmanın zihni ile maddi zemini var mıdır? sorusunun cevabını veriyor.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN