İstanbul Boğazının Balkonları “Korular”
İstanbul'da, şehrin çeşitli semtlerine dağılmış irili ufaklı pek çok koru bulunmaktadır. Bu korular, genel olarak İstanbul Boğazı'na bakan tepelerin yamaçlarında yoğunlaşmıştır. Günümüzde şehrin her iki yakasında, yerleşim alanlarıyla çevrelenmiş korulara rastlanmaktadır.
Giriş Tarihi: 11.04.2018
02:12
Güncelleme Tarihi: 11.04.2018
02:20
Korunun girişinde bulunan tarihî konak , Fethi Paşa Sosyal Tesisleri adıyla bir kafe-restoran olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Haftanın yedi günü serpme ve tabak kahvaltı burada da mevcut.
CEMİLE SULTAN KORUSU
Kandilli 'de bulunan Cemile Sultan Korusu , Sultan Abdülmecid'in kızı Cemile Sultan anısına padişah tarafından satın alınmıştır.
Doğal güzelliğinin yanında eşsiz bir Boğaz manzarasına sahip olan Cemile Sultan içinde Koru Restoran , Hünkar Köşk , Tas Bahçe ve Koru Teras bölümleri yer alır. Restoranların yanında aktivite yapabileceğiniz yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol, voleybol sahası ve satranç mini golf alanı yer almaktadır.
YILDIZ KORUSU
Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki "Pan"ın Boğaziçi'nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor.
Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566 ) dönemindeki kayıtlarda ilk kez ismine rastlanan ve 1600'lü yılların başında "Kazancıoğlu Bahçesi " olarak anılmaya başlanan Yıldız Korusu , lale devrinin masalımsı "Çerağan eğlenceleri "nin düzenlendiği yer olarak da tarihte yer alıyor. Yıldız Köşkü'nün de içinde yer aldığı korulukta, yeniçeri teşkilatı kaldırıldıktan sonra kurulan Asakir-i Mansureyi Muhammediye 'nin eğitimlerinin de burada yapıldığı biliniyor.