İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e açılan en uç semti
Her köşesinde denizle bütünleşmiş bir yaşamın izlerini görebileceğiniz şirin bir sahil köyü Anadolu Kavağı. Balık lokantaları, hediyelik eşya satan dükkânları, emektar tekneleri ve her yıl yüzlerce turisti ağırlayan tarihi anıtları.
Giriş Tarihi: 09.05.2018
23:27
Güncelleme Tarihi: 09.05.2018
23:35
Muhteşem boğaz manzarasına sahip olan Yuşa Tepesi , Çamlıca Tepesi 'nden sonraki İstanbul'un ikinci en yüksek tepesi dir. Yuşa Tepesi'nde Hz.Yuşâ Türbesi, Çeşme ve Camii bulunmaktadır.
Buradaki uzun türbenin Hz.Yuşa Peygamber'in mezarı olduğuna inanılmaktadır. Hazreti Yuşâ, bir rivayate göre Musa Peygamber ile birlikte Mecme'ul-Bayreyn 'e yani Boğaziçi'ne gelmiş ve vefat ederek bu tepeye gömülmüştür. Buraya gelenler daha çok kızlarına ve oğullarına hayırlı bir kısmet, borçlarını ödeyebilecek bir durum, ya da evliliğini kurtarabilmek için bir adak adıyor.
EŞSİZ MANZARASIYLA ANADOLU FENERİ
İstanbul'un Karadeniz'e açılan kapılarından birinde Karadeniz'den gelip Boğaz'a girecek gemilere rehberlik eder.
Anadolu Feneri , İstanbul Anadolu kıyısında Karadeniz'e doğru Anadolu Kavağı ve Poyrazköy 'den sonra gelen boğazın güzel ve şirin köylerinden birisidir. Karşısındaki Rumeli Feneri'nden 2 deniz mili uzaktadır.
Anadolu Feneri, İstanbul boğazının Karadeniz çıkış noktasıdır. Anadolu Feneri'nde bulunan fener 1956 yılında yapılmıştır. Beyaz taştan yapılmış fenerin boyu 20 metredir. Sabit silindir kristalinin içindeki 1000 watlık ampul, kristalin çevresinde elektrik motoruyla dönen bir paravan sayesinde yanıp sönüyor, elektrik kesintilerinde bütangaz ile desteklenir. İlk günkü gibi korunan ve açık havalarda 16 deniz mili açıklığı görebilen fener, İstanbul'un Karadeniz 'e açılan kapılarından birinde Karadeniz'den gelip Boğaz'a girecek gemilere rehberlik eder.