Arama

İstanbul'un en iyi fotoğraf çekilecek yerleri 📷

Taşı toprağı altın, her adımda tarih kokan İstanbul; yeşili, mavisi ve eski eserleriyle geçmiş zamanları yaşatmaya devam ediyor. Türkiye'nin tarihi ve kültürel anlamda en zengin şehri olarak kabul edildiği için hemen her yerinde fotoğraf çekebilmeniz mümkün. Özellikle fotoğraf makineleri ve cep telefonlarının yardımıyla hızla yaygınlaşan fotoğrafçılık merakı ile tarihi ve manevi değeri yüksek yerlerde mükemmel kareler yakalayabilirsiniz. Bu merakınız sayesinde yeni yerleri de keşfe çıkmış olursunuz. Sizler için, özellikle İstanbul'da keyifli kareler yakalayabileceğiniz birkaç yer hakkında bilgiler derledik.

  • 3
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Yahya Kemal'in "En güzel mabedi olsun diye en son dinin / Budur öz şekli hayal ettiği mimarinin" dizeleriyle ruhaniyetini anlattığı Süleymaniye Külliyesi, İstanbul'un Suriçi'nde yer alan üçüncü tepesine, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a inşa ettirildi.

Bu tarihi ve maneviyatı yüksek yer fotoğraf karelerinizi süsleyecek pek çok unsuru içinde barındırıyor. Özellikle akşam vakitleri devreye giren ışıklandırma ile daha keyifli görüntüler elde edebilirsiniz.

Nasıl giderim?

Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ile en kolay ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Sultan Abdülhamid hangi fotoğrafçıya ödül verdi?

  • 4
  • 15
SULTANAHMET
SULTANAHMET

Sultanahmet Meydanı İstanbul'un en önemli meydanlarından biridir. Bizans devrinde Hipodrom, Osmanlı döneminde At Meydanı olarak bilinen Roma sirki de Meydanın içerisindedir.

Sultanahmet'in tarihi geçmişine yolculuk

Şehrin en ünlü yapılarının büyük bir bölümü, eski İstanbul'un merkezi olan Sultanahmet'te bulunur. Bir zamanlar kilise olan, daha sonra camiye dönüştürülen ve günümüzde müze olarak ziyaretçileri ağırlayan Ayasofya'da Bizans dönemine ait mozaikler sergilenir.

Sultanahmet Camii, altı minaresiyle dikkatleri kendine çekerken yer altında, bir zamanlar göz alıcı Topkapı Sarayı'na su tedarik eden Yerebatan Sarnıcı'nın kıvrımlı yürüyüş yolları bulunur. Boğaz manzaralı huzurlu Gülhane Parkı'nın etrafında birçok müze mevcuttur.

  • 5
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

İstanbul'un 7 tepesinden 2'ncisi üzerine inşa edilen, Marmara Denizi'nden İstanbul'a yaklaşan gemilerin selamladığı, Türk-İslam medeniyetinin en zarif eserlerinden kente mührünü vuran Sultanahmet Camisi, içinin mavi aydınlığıyla da yüzyıllardan beri hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Sultan Ahmet Camii'ne dair 15 ilginç bilgi

Siz de bu tarihi ve manevi değeri yüksek yerde harika çekimler yapabilirsiniz.

Nasıl giderim?

Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ile en kolay ulaşımı sağlayabilirsiniz.

  • 6
  • 15
ÇENGELKÖY
ÇENGELKÖY

Üsküdar'ın tarihi semtleri arasında yer alan Çengelköy, asırlık çınarları, yalıları, renkli kafeleri, sahili ve iskelesiyle ziyaretçileri ni tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

Çengelköy İstanbul'un Üsküdar ilçesi sınırları içinde Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Vaniköy ile Beylerbeyi arasında bulunur. 1960'lara kadar çoğunlukla Rumların oturduğu bir Boğaziçi köyüydü. Bugün de geleneksel Boğaziçi yaşantısının izleri görülür.

Beylerbeyi ve Vaniköy'ün arasında yer alan Çengelköy'ün adının nereden geldiğiyle ilgili birkaç rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki Fatih Sultan Mehmet'in bir gemi çengeli bulması ve Osmanlı döneminde burada gemi çapalarının imal edilmesi; diğer rivayet ise Kaptan-ı Derya Çengel oğlu Tahir Paşa burada yaşadığı için semtin Çengelköy diye anılması...

Fotoğraf karesinde 'canlanan' resimler

  • 7
  • 15
Nasıl giderim?
Nasıl giderim?

Çengelköy'de her iki yanını çınarların kapladığı Çengelköy Caddesi'nin sağ ve sol tarafta alışveriş yapabileceğiniz pek çok dükkân bulunuyor. Caddeden ayrılıp sol tarafta kalan ara sokağa girdiğinizde Sadullah Paşa Yalısı'nı görebilirsiniz.

Çengelköy, Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi'ne de ev sahipliği yapıyor. Ara sokaklarda yer alan fırınlara uğrayarak kahvaltılıklar alabilir; buradan Hamdullah Paşa Camii'nin arka tarafında yer alan bu çay bahçesinde çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Çengelköy'de sadece sahil kısmında değil caddenin sağ tarafında kalan ara sokaklarında kaybolarak da güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Ara sokaklarda ayrıca kitap-kafe temalı mekanlara ev sahipliği yapar.

Nasıl giderim?

Çengelköy'e Üsküdar'dan Beykoz yönüne giden otobüslere binerek ya da deniz yoluyla ulaşabilirsiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN