Arama

Kuşların kabusu korkuluklar hakkında ilginç bilgiler

Kuşları ürkütüp ekili ürün veya mahsule yaklaştırmamak amacıyla bağa, bahçeye ve tarlaya dikilen insan kuklası anlamına gelen korkulukların tarihini hiç merak ettiniz mi? Kadim medeniyetlerde ilk ne zaman kullanılmış? Bilhassa bizim kültürümüzde karşılığı ne olmuş? İşte kuşların kabusu bostan korkulukları hakkında az bilinen gerçekler…

Ancak kuşlar, yel değirmeni korkuluklara alıştığında bu onları durdurmak için bir engel olmaktan çıktı. Kuşlar bir süre sonra insanların yaptıkları taktiklerin bir hile olduğunu anlayıp tarlalara girmeye devam etti.

Mescid-i Nebevi hakkında 20 ilginç bilgi

  • 3
  • 12
Kadim medeniyetlerde korkuluklar nasıl kullanıldı?
Kadim medeniyetlerde korkuluklar nasıl kullanıldı?

Medeniyetlerin korkulukları kullanma biçimi bir hayli dikkat çekiciydi. Örneğin Yunan çiftçileri korkuluklarını Dionysos ve Afrodit'in oğlu olan Priapus'a benzetecek şekilde biçimlendirirlerdi.

İslam uygarlığı hakkında 20 ilginç bilgi

Yunan çiftçilerinin Priapus biçimi kullanması ise bir efsaneye dayanıyordu. Efsane göre; Priapus üzüm bağlarının yakınında yaşıyordu ve çok çirkindi. Priapus bağlarda ne zaman dolaşsa kuşları korkutup kaçırırdı.

Tarihe damgasını vuran müzisyenlerle ilgili 20 ilginç bilgi

Japon çiftçiler de pirinç tarlalarında farklı türde korkuluklar kullandı ancak en popüler olanı, kakashi idi. Eski kirli paçavralar, çanlar ve sopalar gibi borazanlar sahadaki bir direğe monte edildi ve daha sonra ateş yakıldı. Alevler ve muhtemelen, koku kuşlar ve diğer hayvanları pirinç tarlalarından uzak tutmuştu. Kakashi kelimesi "kokmuş bir şey" demekti. Sonunda, Japon çiftçiler yağmurluklarda ve şapkalarda insanlar gibi görünen korkuluklar yapmaya başladılar. Bazen daha da korkutucu görünmelerini sağlamak için silahlarla donatılmışlardı.

Kültür ve medeniyetimize dair 20 ilginç bilgi

Alman çiftçiler ise tarlaları için tahta cadılar yaparlardı. Çünkü cadıların kışın kötü ruhunu, bedenine çekeceğine inanıyorlardı.

Uyku hakkında 25 ilginç bilgi

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN