Pisa Kulesi: Bir Eğikliğin Sırrı
Bazı mimari eserler inşa edildikleri tarihten beri toplumların göz bebeği olmuşlardır. Dünyanın en ünlü yapılarından, ilgi çekici ve ikonik eğimiyle tanınan Pisa Kulesi, İtalya'nın Pisa şehrinde yükselen tarihi bir yapıdır. İhtişamlı mimarisi ve eşsiz eğimiyle dikkat çeken bu kule, hem tarih hem de turizm açısından büyük bir öneme sahiptir. Pisa Kulesi'nin tarihini, mimari özelliklerini ve turistik cazibesini yakından inceliyoruz.
Giriş Tarihi: 09.08.2023
14:34
Güncelleme Tarihi: 02.06.2024
10:13
Sesli dinlemek için tıklayınız.
Turistlerin uğrak noktası
📌 Pisa Kulesi, bugün İtalya'nın en ünlü turistik merkezleri nden biridir. Her yıl yüz binlerce ziyaretçi, bu kuleyi görmek için Pisa'yı ziyaret eder. Ziyaretçiler, kuleyi görmek ve komik fotoğraflar çekmek için sıraya girerler. Ayrıca, Pisa Kulesi'nin bulunduğu Piazza dei Miracoli (Mucizeler Meydanı), tarihi binaları , katedrali ve vaftizhaneyi içeren etkileyici bir görsel şölen sunar.
📌 Pisa KulesiÜ; tarihi, mimarisi ve ikonik eğimi yle dünya kültür mirasının önemli bir parçasıdır. Pisa Kulesi'nin olağanüstü güzelliği ve hikayesi, onu İtalya'nın zengin kültürel mirası nın ayrılmaz bir parçası olarak taçlandırırır.
(x) 15 MADDEDE MİMAR SİNAN
📌 Pisa Kulesi 'nin eğimi hem mimari ustalığın hem de insan hatası nın bir sembolü olarak kabul edilir. İtalya'nın sembolik bir temsilidir ve genellikle seyahat broşürlerinde de Pisa Kulesi mutlaka yer alır.
📌 Pisa Katedrali, Pisa Vaftizhanesi ve Camposanto Monumentale ile birlikte daha büyük bir mimari kompleksin parçası olan Pisa Kulesi, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
(x) DÜNYANIN EN ÜNLÜ MİMARLARI VE ÖNEMLİ ESERLERİ
📌 Genellikle günübirlik bir turda gezilebilecek bir kompleks yapı olan Pisa Kulesi, yıllık ortalama 1 milyon ziyaretçi nin geldiği turistik bir cazibe merkezidir.
📌 Pisa Kulesi haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kuleye giriş ücreti 2023 yılı için 20 Euro' dur. Bileti online olarak www.opapisa.it sitesinden de almak mümkün.
(x) TOPRAĞIN ÇOCUĞU MİMAR: HASSAN FATHY