Arama

Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 40 yer

Fransız bir gezgin 1800'lü yılların sonuna doğru Kapadokya'yı gezerek gördüklerini çizmeye başladığında ve bu çizimlerden bir seyahatname meydana getirdiğinde, Fransız halkının onu ciddiye almayıp alay ettiğini biliyor muydunuz? Ya da Kommagene Kralı I. Antiochos'un tüm kültürleri bir araya getirerek heykeller yaptırdığını? İşte sizin için Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini derledik.

  • 2
  • 40
Türkiye'nin pırıltılı incisi Tuz Gölü
Türkiye’nin pırıltılı incisi Tuz Gölü

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan ve biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, doğal güzelliğiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Temmuz ayında büyük ölçüde kuruyarak âdeta tuzdan çölü andıran göl, tuzda yürüyerek negatif elektriğini atmak için Ankara ve diğer çevre illerden gelen misafirlerini ağırlıyor. Ankara'dan güney kentlerine tatile giden tatilcilerin, uğrak yerleri arasında yer alan Tuz Gölü'nün hayranları arasında çok sayıda yabancı turist yer alıyor.

  • 3
  • 40
Güzel Atlar Diyarı
Güzel Atlar Diyarı

Kapadokya'da balon turu fotoğraflarına bakıp iç geçirenlerden misiniz? Cevabınız evet ise, tatilinizin bir kısmını peri bacalarını görmeye mutlaka ayırın. Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen bölgelerinden olan Kapadokya'nın Pers dilindeki anlamı, "Güzel Atlar Diyarı"dır. Bölgedeki coğrafi şekillerin oluşumu günümüzden 60 milyon yıl önce Hasandağ, Göllüdağ ve Melendiz dağı'nın lavlarını püskürtmesine kadar uzanır.

  • 4
  • 40
Antik güzel Aspendos
Antik güzel Aspendos

Aspendos Antik Kenti, zengin tarihiyle tanınan Türkiye'nin bulunan önemli kültür varlıklarından biridir. MÖ 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş olan antik kent, Antalya'nın Serik ilçesinin Belkıs Köyü'nde bulunuyor. Ticaret yolu üzerinde yer aldığı için her daim oldukça önemli bir konuma sahip olan Aspendos Antik Kenti, agora, tiyatro, stadyum, hamam, sarnıçlar gibi yapılardan oluşur.

  • 5
  • 40
İstanbul'un sembolü
İstanbul’un sembolü

Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunan bir kuledir. 528 yılında inşa edilen yapı, şehrin önemli sembolleri arasındadır. İstanbul Boğazı ve Haliç, kuleden panoramik olarak izlenebilmektedir. UNESCO, 2013'te kuleyi Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dâhil etti.

  • 6
  • 40
Kalem ustalarının çilehanesi
Kalem ustalarının çilehanesi

Selçuklular döneminde inşa edilen Sinop Cezaevi, 1997 yılına kadar siyasi mahkûmların gönderildiği cezaevi olarak varlığını sürdürdü. Müzeye dönüştürülen hapishanede Refik Halit Karay, Sabahattin Ali ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler kaldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN