Türkiye'nin süper kahramanı: Akıncı
Akıncı dizisi, 2021'in ilk gününde ATV ekranlarından izleyici ile buluştu. Dizi, şehri ve insanları canı pahasına koruyan bir kahramanın hikâyesini konu alıyor. Kökleri Osmanlı'ya uzanan gencin hayat mücadelesini ele alan Akıncı, "Hiçbir suç cezasız kalmayacak" sloganıyla yola çıkıyor. Türkiye'nin "süper kahramanı" olarak tarihe geçecek olan Akıncı, "Türkiye'nin ilk kahraman markası" olma amacını taşıyor. Peki, dünyada süper kahramanların geçmişi hangi yıllara ve olaylara uzanıyor?
Giriş Tarihi: 30.12.2020
19:05
Güncelleme Tarihi: 02.01.2021
12:29
BEYAZ PERDENİN PERDE ARKASI
Gerçek hayatlarında yenilgilerle ve buhranlarla baş etmeye çalışan batılı topluluklar, kahramanlar/süper kahramanlar sayesinde hayal gücüyle de olsa kazanıyorlar ve bu sayede sıkıntılarına son veriyorlar.
Bunun bilincine varan Batı yapımı filmlerin de doğal olarak ardı arkası kesilmiyor.
KAHRAMANLIKLA ÖVÜNEBİLECEKLERİ TARİHLERİ YOK
Bu nedenle, hikâyesini beyaz perdeye aktarabilecekleri hayali "süper kahramanlar " yaratmak zorundaydılar.
Böylece seyirci kitlelerini bu filmlerle oyalayabilecek, hayata dair gerçek meselelerden uzaklaşmalarını sağlayabilecek ve zihinlerine istedikleri algıyı kolayca yerleştirebileceklerdi.
BATI'YI KRİZLERİNDEN ‘SÜPER KAHRAMANLAR’ KURTARDI
Bu çizerler, Amerikan halkı kendilerini nasıl görmek istiyorsa, Superman karakterini de öyle donattılar.
Böylece Amerikan ve Batı halkları, bu karakterde kendilerinden bir şeyler görerek moral buldu; bilinçaltlarına "kazanmış " ve "başarmış " oldukları duygusu işlendi.
Bir Batı propaganda aracı olarak "süper kahramanlar"
BÜYÜK BUHRAN’IN KURTARICISI ‘SÜPER KAHRAMANLAR’
Onun kardeşi sayılabilecek Batman'in doğumu ise 1939 yılı. Büyük Buhran ile aynı tarihlerde ortaya çıkan ve "çizgi romanların altın çağı " olarak anılan bu dönemde, kurtarıcı "süper kahramanlar " yoksulluk, açlık ve işsizlik ile boğuşan Amerikan halkını kurtardı!
BATI İÇİN ‘KAHRAMAN’ NE ANLAMA GELİYOR?
En sevilen süper kahramanlardan biri olan Batman, süper güçleri olmasa da zengin olması sebebiyle teknolojiyi kendine bir güç unsuru olarak kullanan bir karakterdi.
Zenginliğin güçle eşit olduğuna inanan Batı için kahraman olmak, ya gerçeküstü güçlere sahip olmak ya da zengin olmakla sağlanıyor!
Kurtuluş Savaşı'nın kahraman genç nesli