Unutulmaz kitapların minimalist kapakları
Son zamanların yeni modası olan "minimalizm " hayat tarzı olma yolunda ilerliyor.Sanatta minimalizm ise çoğunlukla estetik amaçlı bir dışarıda bırakma olarak tanımlanıyor. Bütün bu olanlar meşhur "Amerikan rüyası"ndan uyanış mı, yoksa popüler kültürün yeni bir modası mı? Minimalizmin edebiyata yansımasını İtalyan tasarımcı ve multimedya yaratıcısı olan Alina Vadean'ın, kapak tasarımlarında görüyoruz.
Giriş Tarihi: 09.09.2018
09:14
Güncelleme Tarihi: 29.09.2018
18:15
Sherlock Holmes'un Maceraları - Arthur Conan Doyle
Bu kitaptaki öyküler Maceralar adıyla 1891 -1892 arasında Strand dergisinde yayımlanmış, kitabın ilk baskısı Sherlock Holmes'un Maceraları adıyla 1892'de yapılmıştır. Kitap 12 öykü içermektedir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, kısa dedektif öykülerinin en klasik örnekleri olan bu derlemede harika maceralar yaşarlar. Kahramanlarımız, okuyucuyu taşra çiftliklerinden Londra'nın sisli sokaklarına, soylu ailelerden ayaktakımına dek pek çok değişik atmosferde dolaştırıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Moby Dick - Herman Merville
"Pequod adlı bir balina gemisinin son yolculuğunu, balinaların nasıl avlandıklarını, geminin sonunda nasıl battığını anlatan Moby Dick, ilk bakışta denizlerde geçen bir serüven romanı sayılabilir. Ne var ki insan Moby Dick'i okudukça, okuduklarını düşündükçe, kitabın derinliğini, gerçek anlamını sezmeye başlar. Bu derinliği, bu gerçek anlamı sezmeyenler ise, balina avıyla ilgili, heyecanlı bir öykü olarak, gene de Moby Dick'in pekala keyfini çıkarabilirler."
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
İrlandalı yazar Bram Stoker'ın Kazıklı Voyvoda Vlad Dracul'dan esinlenerek 100 yıl önce yazdığı Dracula; Vampir edebiyatının kuşkusuz en büyük klasiğidir.
Romanın başında tanıdığımız Jonathan Harker, olumlu dürüst geleneklere bağlı, ölçülü, bazı konularda utangaç kahramanımızdır. Victoria çağının tipik bir İngiliz kent soylusudur. Kimi zaman hazırlıksız, kimi zaman neredeyse saf pozitivist bir insandır. Batıl inançları olmayan, etrafında kümeleşen korkulardan, dehşetlerden etkilenmeyen biridir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
İngiliz yazar George Orwell'in 1949 yılında yayımlanan ve kısa sürede kült mertebesine erişmiş eseri 1984, 1949 yılında yayımlanmıştır. Distopya türünde bir roman olan 1984, "Büyük Birader", "Düşünce Polisi", "101 Numaralı Oda", "2+2=5" gibi çeşitli terminolojileri ve kavramları günümüz lugâtına dahil etmiştir. George Orwell kitapları arasında en çok bilinen eserdir.
Eser, her ne kadar Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dünya adlı eseri ile birlikte distopik roman alanında en iyi bilinen kitaplar olsa da distopya türünün yaratıcısı Rus yazar Yevgeni Zamyatin'dir ve yazarın kitabı "Biz" (1920); 1984'ün, Cesur Yeni Dünya'nın ve Ursula K. Le Guin'in Mülksüzler adlı eserinin ilham kaynağıdır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Şampiyonların Kahvaltısı - Kurt Vonnegut
Kurt Vonnegut, Batman'deki Joker'in iyi kalpli ikizi gibi. Beyne şerbet dökerken, kalbe kezzap saçıyor! Biliyorsunuz, yanlış gezegendesiniz. Evrenin kıç deliğinde. Kaybettiniz. Emekler boşa çıktı. İş işten geçti. Her şey kötüden betere gidiyor. Umut yok. İşte bu koşullarda gülebilir, espri yapabilir misiniz?
Şampiyonların Kahvaltısı, küresel mahvın ve bireysel kahrın matrak bir anlatımı. Modern edebiyatın erişilmez dehalarından Kurt Vonnegut'un başyapıtlarından biri. Kıyamet öncesi sessizlik ile kıyamet sonrası sessizlik arasına sıkıştırılmış bir kahkaha fırtınası!
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Vadean'ın t asarımlarını poster olarak satışa çıkardığı sitesini buradan inceleyebilirsiniz.
(Sabitfikir)