Bir bülbülün öyküsü: Safiye Ayla
Sesindeki billur tını ve söyleyişindeki kusursuzluğuyla hafızalarda ve musiki dünyamızda silinmez izler bırakmış bir isim Safiye Ayla. Müziğe küçük yaşta piyano çalarak başlayan Ayla, ardında sadece kendisiyle özdeşleşen şarkıları miras bıraktı. Klasik Türk müziğinin önemli sanatçılarından Safiye Ayla'yı doğum yıl dönümünde yaşam öyküsü eşliğinde anıyoruz.
Giriş Tarihi: 14.07.2019
09:48
Güncelleme Tarihi: 14.07.2019
10:04
Seslendirdiği, Çile Bülbülüm, Ah Bu Gönül Şarkıları, Niçin Baktın Bana Öyle, Bir İhtimal Daha Var, Menekşe Kokulu Yarim gibi, zamanın gözde şarkılarıyla olduğu kadar, Rumeli Türküleri ve klasik örnekleri de içine alan, geniş repertuarlarıyla, büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan Ayla'nın, kendinden önceki ve kendi dönemindeki, kadın ses sanatçılarından farklı, kendine özgü bir okuyuş tarzı vardı.
Ölçüye uyarak, iyi bir diksiyonla, düzgün, aynı zamanda da coşkun, çekici bir tavırla okuyan Ayla'nın, en tiz perdelerde bile, sesindeki pürüzsüzlük bozulmazdı.
Safiye Ayla, 14 Ocak 1998'de İstanbul'da vefat etti ve Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.
SAKLI KAYITLAR 1946-1985 Safiye Ayla
ALBÜM İÇERİĞİ;
1. Şehnaz Peşrev / Veli Efendi 2. Didem Yüzüne Nazır 3. Bir Nigah Et Ne Olur Halime 4. Etmedim Bir Lahza İhya Hatır-ı Viranımı / Dellalzade İsmail Bey 5. Hicaz Klarnet Taksimi / Şükrü Kabacı 6. Ne Bahtımdır Ne Yar-ı Bi-amandır 7. Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece / Sadettin Kaynak 8. Nihavend Ud Taksimi / Yıldıran Güz 9. Bir İhtimal Daha Var O Da Ölmek Mi Dersin 10. Bakmıyor Çeşm-i Siyah 11. Gönlüm Özledikçe / Sadettin Kaynak 12. Seni Ben Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim / Baki Duyarlar 13. Cana Rakibi Handan Edersin / Giriftzen Asım Bey 14. Çile Bülbülüm Çile 15. Yanık Ömer 16. Pencereden Kuş Uçtu Yandı Yürek Tutuştu / Anonim
Albümü satın almak için tıklayın.