İnsanların en iyi duygusal silahı: Psikolojik işkence
Psikolojide sayamayacağımız kadar çok teknik mevcut. Bu tekniklerden en kötüsü ise psikolojik işkence teknikleri. Bu taktiklerin bir kısmı kasıtlı olarak yapıldığı gibi büyük bir kısmı ise farkında olarak yaptıklarımız. Oysa bizim en önemli örneğimiz olan Resulullah (SAV) insanlara karşı çokça merhametli idi.
Giriş Tarihi: 14.09.2022
11:00
Güncelleme Tarihi: 20.06.2024
08:49
❗️ İstediğini giyebilir, üşütüp hasta da olabilir. Bu onun hayatı onun kararı. Daha fazla ısrarcı davranıldığı zaman bu, "Sen akıl edemiyorsun, ben senin yerine düşündüm. Bu şekilde giyinme/yapma." gibi manalara döner.
❗️ Belki kişi bunu bilinçli olarak doğrudan yapmaz ama bu tavır karşıdaki insanın da bir yetişkin olduğunu unutmay a başladığını ve onun karakterini hiçe saydığını gösterir.
İnsanı yiyip bitiren his "kıskançlık"
❕ Bu tür durumlarda doğru olan davranış, karşı tarafı değiştirmek değil tanımaya çalışmaktır . Karşıdaki insanın sevdiği / sevmediği şeyleri, yaşam tarzını, alışkanlıklarını öğrenmeye başladığınızda; kontrol etmeye gerek kalmayacaktır.
❕ İnsan, ancak yetersiz bir karakterle karşılaştığını hissettiği durumlarda karşısındakini yönetmeye çalışır. Böyle yaparak karşı tarafa olan saygıyı kaybetmiş olursunuz.
❗️ Kontrolcülük, hayatın belli bir noktasına kadar olmak zorunda. Olmadığı zaman, ipleri başkalarının ellerine bırakmaya mahkum, kendi sorumluluğunu alamayan birine dönüşürsünüz.
❗️ Ancak kimi insanlar kendi hayatlarının kontrolü dışında, çevresindeki herkesin hayatını kontrol etmeye meyillidir. Esasında çoğu zaman bunu yapan insanların geçmişinde, aile bireylerinden birinin onlara bu şekilde baskı uyguladığını görmek mümkündür.
❕ Böyle insanlar biraz da su gibidir, girdikleri kabın şeklini alırlar. Siz onlara küçük bir kap ayırırsanız, sizin hayatınızda o kabın hacmi kadar yer kaplarlar.
❕ Çevrenizde sebepleri ve sonuçları bilmeden, sizin almış olduğunuz bir kararı değiştirmeye yönelik ikna edici bir şeyler söyleyen insanlarla karşılaştığınızda iki kere düşünmenizde fayda var.
❕ Çünkü bir noktadan sonra mesele artık iyiliğe yönelik bir amaç değil, sadece bir güç savaşına dönmektedir.