Arama

Mehmet Dinç'ten ruh sağlığımızı korumak için 15 alıntı

Dünyadaki her insanın ortak noktası "ruh sağlığı"dır. Ruh sağlığı nefes alan herkes için çok önemlidir. Bedenimize karşı ekstra bir hassasiyetimiz var. Aynı hassasiyet ruh için de geçerlidir. Ruh muhafaza edilmez, kollanmazsa hasta olur. Bu yüzden ruh sağlığı meselesini Mehmet Dinç'in "Ruh Sağlığımızı Korumak" kitabı ile mercek altına aldık. İşte, Mehmet Dinç'in Muhit Kitap'tan çıkan "Ruh Sağlığımızı Korumak" eserinden 15 alıntı...

Biz hikayelerimizi kime anlatıyoruz? Mevlana, "Dertli insan, içi duman dolu bir odaya benzer; onu dinlemek o odaya bir pencere açmak gibidir" der. Derdin ilk çaresi, dertliyi dinlemektir ve hiçbir şey denmese dahi anlatıyor olmak rahatlatıcıdır.

Mehmet Dinç

Hikayemizi kime anlattığımızın kendimizi şekillendirmeyle ilgili böyle kritik bir vazifesi var. Dinlememesi, duymaması gereken veya bizi yanlış yerlere götürecek insanlarla hikayemizi paylaşmamamız gerekir.

Mehmet Dinç

Psikoloji, bir insanın içinin dışına yansımasının, söz gelimi üzgün insanın yüzünün asık olmasının yanı sıra dışımızın da içimize yansıdığını söyler. İyi hissetmeyen birinin gülmeye, güçlü durmaya çalışmasıyla içine bir iyilik hissi, enerji gelir. Duruşun insan algısına etkisini inceleyen psikolojik çalışmalar var.

Mehmet Dinç

Bir insanla bir araya geliyoruz ve bütün gündemi herkesin ne kadar kötü olduğu, milletin üçkağıtçılıkları, hiç kimseye güvenilemeyeceği vb. oluyor, sonuçta onunla konuşunca dayak yemiş gibi hissediyorsak böylesinden uzak durmalıyız.

Mehmet Dinç

Hafızamızı yönetmemiz kendimize hangi hikayeleri anlattığımız konusuyla ilintilidir. Hangi hikayeleri seçip hatırladığımıza dikkat etmemiz gerekir. Hikayeleri yönetmezsek hikâyeler bizi yönetir.

Mehmet Dinç

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN