Ünlü yönetmenlerin genç sinemacılara tavsiyeler
Sorumluluk son kertede yönetmenindir elbette. Film başarılı olursa ilk alkışlar yönetmene gider; başarısız olursa fatura yine ona kesilir… Peki, Alfred Hitchcock'a göre kötü adam neden önemli? Sizler için, ünlü yönetmenlerin genç sinemacılara verdiği tavsiyeleri derledik.
Giriş Tarihi: 26.06.2019
15:02
Güncelleme Tarihi: 26.06.2019
16:53
Doksanlarda dünya sinemasını kasıp kavuran Meksika yeni dalgasının önde gelen isimlerinden ve günümüzün de hayal gücü en kuvvetli yönetmelerinden biri olan Guillermo del Toro, değişik dillerde değişik bütçeler, bağımsız sektörle Hollywood arasında gidip geliyor.
Dipnot: Hollywood'la ilk anlaşmasını yapıp dev böcekli filmi Mimic'i çekti; ne var ki bu deneyim onu epey yıprattı.
1949 doğumlu Pedro, film çekmeye Franco'nun devrilmesinin ardından başladı. Yalnızca İspanya'da değil, dünyanın her tarafında kültürel vurgularıyla yeni dalga filmleri temsil etti.
Canlı, renkli ve vurucu sineması, 1980'lerden sonra Almodovar'ın ilerleyen yaşıyla birlikte sivriliğini kaybedip yerine yönetmenini saygın bir konuma getiren bir olgunluk ve incelik kazanarak dünyanın dört yanından takipçiler edindi.
Fransız senarist ve yönetmen Jacques Remy'nin oğlu Olivier Assayas, bir süre kısa filmler çekip Cahiers du Cinema adlı Fransız sinefil dergisi için yazılar yazdıktan sonra, 1986 yılında ilk uzun metrajlı psikolojik dram filmi Desordre'yi çekti.
Susanne Bier, Danimarka'nın en tanınmış yönetmenlerinden biri artık. Uzmanlık alanı olan insan ilişkileri odaklı yoğun melodramları öyle güçlü ki izleyenleri nefessiz bırakıyor.