Türkiye’yi paraşütle temâşâ etmek
Uçmak bir tutkudur. Yamaç paraşütü de bu tutkuyu gerçeğe dönüştüren bir doğa sporu. Rüzgâr teninize dokunurken, kendinizi boşlukta süzülürken bulursunuz birden, gerisi ise müthiş bir dinginlik ve özgürlük.
Giriş Tarihi: 07.06.2018
21:55
Güncelleme Tarihi: 07.06.2018
22:05
Yamaç paraşütü kanat yapısı 1980 'li yıllardan itibaren kolay havalanan, iyi bir süzülme performansı ve yavaş çöküş oranı için en uygun şekline ulaştı. Ülkemizde Yamaç Paraşütü Sporu 1990 başlarında Fethiye Ölüdeniz bölgesindeki Baba Dağı'nın yabancı pilotlar tarafından keşfedilmesi ile tanınmış, ilk olarak üniversite kulüplerinde aktif olarak başlamıştır.
Bilinen en ekonomik hava aracı olması ve doğa sporları ile iç içe olması bugün geniş bir kitle tarafından sevilerek yapılmasını sağlamıştır. Temelde özel bir yetenek ve aşırı gayret gerektirmeyen Yamaç Paraşütü Sporu standart bir eğitim sonrasında yapımı oldukça kolay ve zevklidir. THK, üniversite kulüpleri ve özel kulüpler tarafından Yamaç Paraşütü Eğitimleri düzenlenmektedir.
TANDEM YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Uzun yıllar uçuş deneyimine sahip uzman bir pilot ve yolcu ile yapılan çift kişilik uçuş anlamına gelir. Yolcunun tandem yamaç paraşütü ile ilgili bilgi sahibi olmasına gerek yoktur. Yolcu sadece kalkış ve iniş esnasında birkaç adım atması yeterlidir.
UÇUŞA ELVERİŞLİ YÜZLERCE NOKTANIN BULUNDUĞU TÜRKİYE
Zamanla paraşütlerin aerodinamik yapılarının gelişmesiyle birlikte, performansları da artmış. Planör, delta kanat gibi amacı uçuş olan bir alet haline gelmiş. Günümüzde pilotların da tecrübesine bağlı olarak, yamaç paraşütü ile küçük tepelerden kalkılıp, yüzlerce metre yukarılara çıkılabiliyor. Saatlerce havada kalıp, kilometrelerce uzağa uçulabiliyor. Katlandığında bir sırt çantasına sığacak kadar küçülebilmesi ve ağırlığının çok az olması dağcıların da ilgisini çekiyor.
Dağların zirvelerinden yamaç paraşütüyle uçarak inenler var. Uçuşa elverişli yüzlerce noktanın bulunduğu Türkiye'de yamaç paraşütçülüğü hızla gelişiyor. Hemen her şehrin civarında uçuşa uygun bölgeler bulunabilir. Diğer hava araçlarıyla kıyaslandığında, yamaç paraşütünü öğrenmesi daha kolay. Belli sağlık koşulları içerisinde hemen herkes yapabilir.
HER ZAMAN İLK TERCİH "FETHİYE-BABADAĞ"
Fethiye sınırları içerisinde bulunan Babadağ'da yapılan uçuşlar Nisan- Ekim ayları arasında yapılmaktadır. Türkiye'de yamaç paraşütünün yapıldığı ilk yer olan Babadağ, günümüzde dünyaca ünlü yamaç paraşütü pistlerinden biri haline gelmiştir. Turizmin ana hattı olması nedeniyle hem uçuş becerisi geliştirilip hem de iyi bir tatil yapılabilir.
Türkiye'de yamaç paraşütünün ilk yapıldığı yer olan Ölüdeniz dünyaca ün yapmıştır. Eşsiz doğası, güneşi ve denizi her sene binlerce yerli ve yabancı turisti büyüleyen bölge her çeşit outdoor aktivitesine uygun yapıdadır.
Gelişmiş bir turistik merkez olan bölgede ulaşım, konaklama, yeme içme sorunu yaşanmamaktadır. Çevrede tekne turları ayrıca ilgi çekmektedir. Babadağ yaz kış trekking ve kampçılık alanı olarak tercih edilmektedir.