Antik dönemin en etkili 8 savaş taktiği
Dünya'nın bugünkü sınırlarına ulaşması için epey kan döküldü. Teknolojinin ilerlememiş olması ve savaşların daha zorlu olması bu dönemlerde yaratıcılık ve taktikleri zorunlu kıldı. Bir bilgenin dediği gibi akıllı bir komutan savaşa girmeden kazanandır. Sizler için Antik Dönemin savaş taktiklerini listeledik.
Giriş Tarihi: 03.10.2018
15:34
Güncelleme Tarihi: 15.11.2018
10:05
Mısırlı savaş arabalarında sürücü ve genellikle yay ve oklu, bazen de mızraklı bir savaşçı tarafından yönetilirdi. Hafif olduğundan bu savaş arabaları daha kolay manevra yapmaya müsaitti. Savaş arabası zamanla kullanılmaktan vazgeçildi; çünkü insanlık at yetiştirmeyi ve ata iyi binmeyi öğrenmişti. Atlar daha büyük ve daha dayanıklıydı ve insanları sırtlarında taşıyabiliyorlardı.
Osmanlılar tarafından Kazıklı Voyvoda, kendi milleti Ulahlar tarafından Tepeş (cellat), olarak adlandırılan III.Vlad, kardeşi Radul ile birlikte 1442 yılında Eflak tarafından Osmanlılar'a rehin verildi. Osmanlılara rehin verildiğinde on iki yaşında olan Vlad, Edirne sarayında tutuluyordu. Burada Şehzade Mehmed ile birlikte Molla Gürani'nin derslerine katıldı.
KAZIKLI VOYVODA NEDEN ÖLDÜ?
Fatih Sultan Mehmed, kendisi ile iyi ilişkiler içerisindeki Vlad'ı 1456'da Eflak prensliğine atadı. Zeki ve cesur bir yapısı olan Vlad, Osmanlılar'dan öğrendiği komuta ve idare yetenekleriyle kendisini kabul ettirdi. Batılı kaynaklar onun işkencelerinden uzun uzun söz etmekte ve vahşi bir canavara dönüştüğünü anlatmaktadır. Zalimce gözüken bu davranışlar kendisininkinden çok daha büyük bir güce karşı bir taktikti. Fakat bu acımasız davranışları padişahın hoşuna gitmedi ve onun kellesini aldırdı.
Timur, Maveraünnehirli Türk kökenli veya Türkleşmiş Moğol olan komutan ve hükümdar. Timur İmparatorluğu'nun kurucusudur.
Antik ve Orta Çağda rastlanan fil orduları yaygın olarak kullanılmamışlar, ancak güçlü ve önemli bir savaş birimi olarak görülmüşlerdir. Fillerin sırtına, okçuların ve askerlerin konuşlanacağı, sandık biçiminde sığınaklar yerleştirilir. Böylece düşman askerleri fillerin üzerindeki askerlere zarar veremez. Filler yavaş ilerliyor olsa da arkadan gelen askerler için güvenli bölgeler oluştururlar.