Arama

Antik dönemin en etkili 8 savaş taktiği

Dünya'nın bugünkü sınırlarına ulaşması için epey kan döküldü. Teknolojinin ilerlememiş olması ve savaşların daha zorlu olması bu dönemlerde yaratıcılık ve taktikleri zorunlu kıldı. Bir bilgenin dediği gibi akıllı bir komutan savaşa girmeden kazanandır. Sizler için Antik Dönemin savaş taktiklerini listeledik.

  • 3
  • 19
37 SAVAŞ FİLİ
37 SAVAŞ FİLİ

Ne var ki Roma'ya giden yollar engellerle doluydu. Kuzeybatıda donmuş buzlarıyla Alpler yolları kapıyordu. Hannibal 90.000 asker, 12.000 süvari ve 37 savaş filiyle İspanya'nın kuzeyini aşarak, Alpler'i geçti. Hannibal'in savaşlarında taktiğin en önemli dayanak noktası coğrafyadır.

  • 4
  • 19
HANNIBAL’IN ORDUSU
HANNIBAL’IN ORDUSU

Tagus savaşında düşmanı nehrin ortasına çekerek, Trebia'da rakibini soğuk sudan geçmeye zorlayarak, Trasimene'de sisi ve dağları saklanmak için kullanarak coğrafyanın getirdiği avantajı değerlendirerek zafer kazandı. Hannibal'in ordusu, Romalıların haberi bile olmadan Kuzey İtalya'ya ulaştı.

  • 5
  • 19
İNTİHAR ORDUSU
İNTİHAR ORDUSU

Kral Goujian of Yue Wu Devleti ile savaşları sırasında Goujian psikolojik savaşın ilginç bir şekli olarak ön cephedeki askerlerine kendi kafalarını vurduruyordu. Suçlular ve düşmanlar ordunun önüne sıra halinde dizilirdi.

Savaştan önce de suçlular kendi başlarını keserek intihar eder, karşı tarafın ordusuna Goujian'ın ordusunun kendi canını bile yok sayacağını gösterirdi. Bu antik Çin taihinde yaygın bir teknikti.

Shiji olarak adlandırılan antik Çin tarihine göre, Goujian'ın intihara meyilli cephesi hükümlü suçlulardan oluşuyordu.

  • 6
  • 19
CENGİZ HAN
CENGİZ HAN

Moğol İmparatoru Cengiz Han, uyguladığı savaş taktikleri ile Orta Asya'dan başlayıp Avrupa'ya kadar imparatorluk çizdi.

Cengizhan' nın torunu Batu, Kırım'ı kuşatırken Kırım Kalesini biyolojik silah yoluyla ele geçirdi. Bu olay yenilmez Moğol ordusunun ustaca savaş taktiklerinden biri olup, tarihe oldukça dramatik şekilde geçti.Biyolojik savaşlarda kullanılan silahlar, virüs, mikrop ve bakteri yoluyla düşmanı etkisiz hale getirmek için yapılan bir stratejidir.

  • 7
  • 19
BİYOLOJİK SİLAH
BİYOLOJİK SİLAH

Moğol ordusu Tatarlarla birlikte Kefe'de Kırım Kalesi'ni kuşatmış, ancak kale oldukça dayanıklı bir konumda bulunduğundan, 3 ayı aşkın süre kaleyi fethedemeyen Moğollar, bunun yerine farklı bir yöntem geliştirmiştir. Vebadan ölen insan cesetlerinin, mancınıklarla kale içine atılması ve bu yolla veba mikrobunun kale içinde bulunan kişilere bulaşmasıyla kale kısa bir sürede fethedildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN