Güney Afrika'nın tarihi: Ümit Kalesi
Güney Afrika'nın en eski yapısı olarak kabul edilen Ümit Kalesi, Hollandalılar tarafından inşa edilen bir on yedinci yüzyıl yapısı. Avrupa sömürgeciliğinin bir nişanesi olan kale, yakın bir tarihe kadar Güney Afrika ordusunun bayrağında bulunuyordu. Günümüze kadar iyi korunan Ümit Kalesi'nin içerisinde bugün ise müzeler bulunuyor.
Giriş Tarihi: 17.07.2022
10:07
Güncelleme Tarihi: 17.07.2022
10:22
◾ Ümit Kalesi, aynı zamanda dünya üzerinde on yedinci yüzyıl askeri mimarisi nin en iyi ve sağlam şekilde korunmuş örneklerinden biri.
◾ Kale bir ticari ve askeri üs olduğu kadar insan hakkı ihlalllerinin hadsafhada olduğu bir mekan. Sömürgeci Hollandalılar burada pek çok kez insanlara zulmettiler.
Bir mutsuzluk hikayesi: Kapitalizm
◾ Kale, Güney Afrika'da bulunan en eski sömürge mimarisi . Bu yönü ile yapı Afrikalılara mazilerini hatırlatıyor. Duvarlar adeta asırlık çığlıklar ile yankılanıyor.
◾ Dönemi içerisinde önemli bir stratejik merkez olan Ümit Kalesi, Güney Afrika'nın en önemli bölgesi olarak tebarüz etti. Bu durum askeri ve sosyal hayat için de böyleydi.
Kapitalizm klasik üretebilir mi?
◾ Kale günümüzde bir kültür merkezi işlevi görüyor. Zengin koleksiyonlara ev sahipliği yapan Ümit Kalesi; William Fehr koleksiyonu, Camissa Müzesi, Cape Müslüman ve Köle Mirası Müzesi ve Askeri Müze 'yi içerisinde barındırıyor.
◾ Bu durum Kale'nin hem tarihini hatırlatıyor hem de burada yaşananların bir daha yaşanmaması için insanlara bir uyarı da bulunuyor.
Yeni dünya düzeni nasıl kuruldu?
◾ İnsan unutmakla mamüldür kelamı kibarınca hatırlatmak da fayda var ki dile getirilmeyen her hakikat zamanla unutulur . Ümit Kalesi bu bahisten hareketle daimi olarak hatırlanması gereken bir yerleşke.
◾ Bugün dünyaya karşı medeniyet söylevleri çeken Batı, burada ve dahi tüm Afrika topraklarında asırlarca insanlara zulmetti, onları köleleştirdi.
Yıkıcı Batı kurucu Doğu