Arama

Güney Afrika'nın tarihi: Ümit Kalesi

Güney Afrika'nın en eski yapısı olarak kabul edilen Ümit Kalesi, Hollandalılar tarafından inşa edilen bir on yedinci yüzyıl yapısı. Avrupa sömürgeciliğinin bir nişanesi olan kale, yakın bir tarihe kadar Güney Afrika ordusunun bayrağında bulunuyordu. Günümüze kadar iyi korunan Ümit Kalesi'nin içerisinde bugün ise müzeler bulunuyor.

◾ Kale günümüzde bir kültür merkezi işlevi görüyor. Zengin koleksiyonlara ev sahipliği yapan Ümit Kalesi; William Fehr koleksiyonu, Camissa Müzesi, Cape Müslüman ve Köle Mirası Müzesi ve Askeri Müze'yi içerisinde barındırıyor.

◾ Bu durum Kale'nin hem tarihini hatırlatıyor hem de burada yaşananların bir daha yaşanmaması için insanlara bir uyarıda bulunuyor.

Yeni dünya düzeni nasıl kuruldu?

◾ Güney Afrika için büyük bir ehemmiyet arz eden Ümit Kalesi, 2003 senesine kadar Güney Afrika ordusunun bayrağında bulunuyordu.

Şehirlerinden kan sızan medeniyet: Vahşi Batı

◾ İnsan unutmakla mamüldür kelamı kibarınca hatırlatmak da fayda var ki dile getirilmeyen her hakikat zamanla unutulur. Ümit Kalesi bu bahisten hareketle daimi olarak hatırlanması gereken bir yerleşke.

◾ Bugün dünyaya karşı medeniyet söylevleri çeken Batı, burada ve dahi tüm Afrika topraklarında asırlarca insanlara zulmetti, onları köleleştirdi.

Yıkıcı Batı kurucu Doğu

◾ Kendi belirledikleri merkezi noktalarda insanları yaşamaya icbar eden bu kanlı düzen, geri çekildiyse de arkasında milyonlarca mağdur bıraktı.

◾ Ümit Kalesi bu minvalden bakıldığında Batı'nın bir utanç tablosu olarak tüm insanlığın önünde durmakta ve gözyaşı, kan ile anılmaktadır.

Modern çağdan çıkış mümkün mü?

◾ Kale bütün sene boyunca ziyaretçilerine açık. Müzeleri ziyaret eden misafirler ve turistler Afrika'da gerçekleşen Batı zulmünü daha yakından anlıyor.

Batı'nın yeni AVM'si: Retro pazarı

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN