Arama

  • Anasayfa
  • Galeri
  • Tarih
  • İnsanlığın en karanlık yüzü: Savaşlar hakkında ilginç gerçekler

İnsanlığın en karanlık yüzü: Savaşlar hakkında ilginç gerçekler

Uygarlığın ilk gününden bu yana beşeriyetin en temel güdülerinden biri haline gelen hakimiyet anlayışı büyük savaşlara sebebiyet verdi. Bu savaşlar ilk günden bu yana daha yıkıcı etkiler yarattı. Bugün geriye dönüp baktığımızda, yapılan hiçbir savaşın kazananı olmadığını söyleyebiliriz. İşte insanlığın en karanlık yüzü olan savaşlar hakkında ilginç gerçekler…

Paraguay Cumhurbaşkanı Francisco Solano Lopez, Napoleon Bonaparte'ın büyük bir hayranıydı. İyi bir komutan ve taktiksel dehaydı ama Napoleon'dan tek bir eksiği vardı o da savaştı. Bu eksiği de gidermek için hiçbir sebep yokken, 1864 yılında 3 komşusuna savaş açtı.

Dünyanın en kısa savaşı İngiliz-Zanzibar Savaşı'dır. Birleşik Krallık ve Zanzibar arasında 27 Ağustos 1896 tarihinde gerçekleşen savaş sadece 38 dakika sürmüştür.

Dünyada bugün 500 bini bilim insanı olmak üzere 15 milyon kişi silah ve silah geliştirme endüstrisinde çalışıyor.

İkinci Dünya Savaşı binlerce insanın bedeninde ve özellikle de yüzünde kalıcı izler bıraktı. Estetik ameliyatlar kullanılmış olsa da düzeltilemeyecek yaralanmalar için yüz maskeleri kullanıldı. Bazı askerler ömürlerinin sonuna kadar hastanelerde ya da bakım evlerinde kaldılar.

  • 10
  • 20

Napolyon'un 15 bin kişi ile 20 günde geçebildiği çölü, Yavuz Selim Mısır fethine giderken 6 bin kişi ile 10 günde geçmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN