İstanbul'u yangınlardan koruyan kahramanlar "tulumbacılar"
"Yaman geliriz yaman gideriz" naraları ve cesaretleri ile bir dönem ahşap evlerin saltanat sürdüğü İstanbul'u yangınlardan koruyan ve semt sakinlerinin yiğitlik, şeref ve namusunun timsali tulumbacıların, itfaiye teşkilatına dönüşme yolculuğu 1925 yılında başlamıştı.
Giriş Tarihi: 21.02.2019
16:29
Güncelleme Tarihi: 14.03.2019
12:41
1 Eylül 1905 Posta Pulları
176 – 180 numaraların kalın ve ince şeffaf kağıtlarına tesadüf olunmaktadır.
Ülkemizdeki ilk posta pulu
Ülkemizde ilk posta pulu 1 Ocak 1863 tarihinde tedavüle çıkarılmış ve 13 Ocak 1863'te Sultan Abdülaziz fermanıyla kullandırlmaya başlamıştır.
Bu pullar ince sigara kağıdı üzerine Darphane-i Amire'de taş baskı tekniğiyle, beyaz üzerine siyah olarak basılmış ve sonra aniline boyaya batırılmış süngerle boyanmışlardır. Tuğra ve desenler Sikkezenbaşı Abdülfettah Efendi tarafından çizilmiş, Ensercioğlu Agop tarafından basımı gerçekleştirilmiştir. (Kaynak: PTT Pul Müzesi)
Fotoğraf güney tarafından muhtemelen 1879-80'lerde hacıların hac yolculuğunun ardından çekilmiş. Fotoğraftaki iki kubbe 6m. İlk kubbe Abbas Kubbesi olarak biliniyor. İkinci kubbe de Farrasun Kubbesi olarak biliniyor ve Al-Haram Al-Sharif'in içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda Kur'an ve diğer kitaplarda burada saklanıyor. Burada saklanan Kuran-ın Kaligraf Osman tarafından yapıldığı varsayılıyor. 1845 yılında Sultan Abdulmecid kubbeden birinin Al-Harem Al-Sharif Kütüphanesi olarak kullanılmasını istiyor. Kitapların tümü ilk kubbeye taşınmış ve İstanbul'dan 2. kubbede bulunması için astronomik bir saat gönderilmiş.
Harem-i Şerif'de Cuma duası. Fotoğraf Cuma duası sırasında Bab al-Salam tarafından çekilmiş.
MESCİD-İ NEBEVİ'NİN KAPILARINDAN BİRİ
Sağ taraf çıkış sol taraf ise giriş. Aynı zamanda çıkış kapısının arkasında Mahmudiyya Medresesi bulunuyor.