Arama

  • Anasayfa
  • Galeri
  • Tarih
  • Sağlıklı bir yaşam için hastalıklara karşı temel beslenme kuralları

Sağlıklı bir yaşam için hastalıklara karşı temel beslenme kuralları

Gelişen dünya ile farklılaşan yaşam tarzı; hareketsizlik, düzensiz beslenme, kilo alımı gibi pek çok olumsuz durumu beraberinde getirse de bazı hastalıklar, yaşam tarzının değiştirilmesi ile önlenebilir. İnsanların yaşamını sürdürebilmesi için önemli bir yere sahip olan sağlığın korunması öncelikle bireylerin kendi bilincini geliştirmesi ile mümkün olur. Sizler için hastalıklarda dikkat edilmesi gereken beslenme kurallarını derledik.

  • 4
  • 19
Kalp hastaları nasıl beslenilmeli?
Kalp hastaları nasıl beslenilmeli?

🔹 Yaşama tarzı ve beslenme alışkanlıklarında yapılan değişiklikler damar sertliğinin önüne geçebilir.

🔹 Yeterli ve dengeli beslenin. Vücudun yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besinin yeterli miktarla alınıp tüketilmesi önemlidir.

Mutlaka tüketmeniz gereken kış meyve ve sebzeleri

🔹 Tükettiğiniz yağların türüne ve miktarına dikkat edin. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine bitkisel sıvı yağları ve zeytinyağını tercih edin. Margarin, kuyruk yağı ve iç yağı gibi katı yağları kullanmayın.

🔹 Süt ve süt ürünlerinden az yağlı veya yağsız olanları tercih edin.

🔹 Beslenmenizde balığa ve az yağlı kırmızı ete çokça yer verin.

🔹 Besinlerinizi haşlama, ızgara ve fırınlama yöntemleri kullanarak pişirin. Etli yemeklere ayrıca yağ eklemeyin.

Kadim şifa kaynağı Zeytinyağı

🔹 Posa içeren besinler tüketin.

🔹 Posa içeren kurubaklagiller, kepekli ekmek, bulgur gibi besinleri tüketmek kandaki kolesterol miktarını düşürmede etkilidir.

Vücut direncini güçlendiren bitkiler

🔹 Aşırı şeker tüketiminden kaçının. Hazır meyve suları kullanımından kaçının. Onlar yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin. Bisküvi, pasta ve şekerleme tüketilmemeye çalışın.

🔹 Tuz kullanımına dikkat edin. Hipertansiyona neden olduğu için tuz miktarını azaltın. Konserve gıdalar, turşular, tuzlu çerezler, soslar gibi tuz içeriği yüksek besinlerin tüketiminden kaçının.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği 20 şifalı bitki ve besin

🔹 İdeal vücut ağırlığınızı koruyun. Fazla kilo ile beraberinde gelen aşırı yağ, kalp hastalığı riskini artırır. Bu nedenle vücut ağırlığınızı dengede tutun.

🔹 Sigaradan uzak durun. Sigara, kan basıncını ve kalp atım hızını artırır. Kalp hastalıklarının oluşumunda önemli bir risk faktörü olduğu için uzak durulmalıdır.

🔹 Düzenli olarak spor yapın. Fiziksel aktivitelerinizi artırmanız kalp sağlığına olumlu katkıda bulunur. Bisiklet binebilir, yürüyüş veya hafif koşu yapabilirsiniz.

İnsan vücudu hakkında genel kültürünüzü arttıracak ilginç bilgiler

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN