Arama

2024 için 10 tavsiye

Miladi 2024 yılının ilk günlerini idrak ediyoruz. Bu vesileyle yeni senede hayatınıza farklılık katacak, sizi madden ve manen destekleyecek, aklınızdakileri gerçekleştirmeniz için ikna edecek bazı detayları hazırladık. Bunlar belki "mutlaka yapacağım deyip" de unuttuğunuz meseleler. Sizler için 2024'te yapmanız gereken, hayatınıza anlam katacak ve sizleri ferahlatacak 10 eylemi maddeledik.

◾ İnsanın kendisini rahatlatmasının yollarından birisi de meşguliyetleridir. Bu minvalde eskisinden daha az yaptığımız eylemlerden birisi de uzun yürüyüşler.

◾ Hareket etmek hem fiziksel olarak bir rahatlık hem de ruhi manada bir tezkiye sağlar. 2024 yılında kendinize rotalar çıkararak uzun yürüyüşler yapmak sizi dinlendirecektir.

Yürüyüş yapmanın faydaları

◾ İnsanoğlunun kendisini en rahat hissettiği yer Allah Teala'nın huzurudur. Kur'an-ı Kerim'den uzak bir hayat, huzurdan beri bir hayat demektir. Bu sebepten 2024'te Allah Teala'nın ipine sıkı sıkıya sarılmalıyız.

◾ Bu bol bol ibadet etmek, Hak Teala'yı zikretmek ve hayatımızı Allah'ın (CC) istekleri üzerine bina etmemizle mümkün. O'nun (CC) emrettiklerini yapmalı men ettiklerinden ise uzak durmalıyız. Böylece tam manasıyla huzurlu bir sene geçirebiliriz.

"Günler artık 25 saat olsun" minvalinde cümleler son zamanlarda sık sık dile getiriliyor. İnsanlar zamanın kendilerine yetmemesinden şikayetçiler.

◾ Bu noktada kendinize bir vakit planı çıkarmak, bu plana riayet ederek kısa ve uzun vadeli işlerimizi halletmek önemli. Yoksa sürekli bir keşmekeş halinden şikayetçi olacağız.

Hedefe zorunlu yürüyüş: Disiplin

Bazı gerçeklikler hayatımızdan çıktığından beri bereketsizlik hüküm sürüyor ömürlerimize... Bunlardan birisi de Resulullah'ın (SAV) çok önemsediği bir sünnet olan sıla-i rahim.

◾ Akrabaları ziyaret etmek Allah-u Teala'nın biz müminlere bir emridir. Resul-i Ekrem (SAV) sıla-i rahime çok hassasiyet göstermiş ve bizlere de vasiyet etmiştir.

Kur'an-ı Kerim'de aile ve akraba ilişkileri

Mutad olanın dışına çıkın. Her gün yaptığınız ve bu sebepten dolayı sıkıldığınız şeylerden bir süreliğine vazgeçin. Eve dönerken farklı bir yolu tercih edin mesela.

◾ Eğer istiyorsanız bu minvalde hayatınızı kökten değiştirecek bir dizi karara da imza atabilirsiniz. Yahut yol değiştirme gibi ufak hareketlerle de hayatınıza değişiklik katabilirsiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN