Antibakteriyel özelliği olan besin ve bitkiler🍃
Antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanıldığını bilmeyenimiz yoktur. Fakat antibiyotik kullanmadan da bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün. Örneğin, sarımsağın içeriğindeki 'alisin' özünün antibakteriyel etki gösterdiğini biliyor muydunuz? Ya da eski Romalıların yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonları önlemek için kullandıkları balın, halen bilinen en iyi doğal antibiyotiklerden biri olduğunu? İşte enfeksiyonlara karşı vücudunuzu dirençli kılacak, temel besin değeri yüksek doğal antibiyotik besin ve bitkiler...
Giriş Tarihi: 01.04.2020
09:28
Güncelleme Tarihi: 12.05.2020
23:23
ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?
Kurkumin kansere karşı koruma sağlar. Kanserin bütün aşamalarında hem durdurucu, yavaşlatıcı bazen de antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Sadece kansere karşı korumakla veya tedaviye yardımcı olmak ile kalmıyor aynı zamanda son zamanların en büyük tıbbi sorunlarından birisi olan 'HIV' virüsü yani AIDS hastalığını oluşturan virüsle ve de Hepatit virüsü karaciğerde sarılık iltihabı yapan gibi virüslere karşı ciddi bir şekilde üremelerini yavaşlatıcı hatta durdurucu bir etki yapıyor.
Zerdeçal, bilinen en güçlü en doğal, zarar ve yan etkisi en düşük ayrıca en ekonomik olan antienflamatuar diyebiliriz. Çünkü zerdeçal bilinen en güçlü alkali maddedir. Aynı şekilde safrayı arttırıcı ve karaciğer safra kanallarını sulandırıp senkrosyonu arttırıp temizleyici bir etkisi vardır. Safra taşını eritmede de yardımcı olabiliyor.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?
Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.
Solunum yolu hastalıkları, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılırken etkili kullanım şekillerinden biri toz haline getirilmiş zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketilmesidir.
Zerdeçal nelere iyi gelir?
Ayrıca soğuk kış günlerinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmesi için zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz. Zerdeçal çayını hazırlamak için kaynattığınız iki bardak suya 1 çay kaşığı zerdeçalı katıp demlenmesi için 9-10 dakika bekleyin. Eğer tadını beğenmezseniz bal veya limon katabilirsiniz.
Zencefil ne işe yarar?
Zencefil özellikle akciğer ve sinüslerde toksinlerin barınmasını önler ve rahat nefes almanız için solunum sisteminde hava yollarının açık kalmasını sağlar.
Vücut ısısını arttıran zencefil ter atmak için birebirdir. Gribi daha kolay atlatmak için kendi zencefil çayınızı hazırlayabilirsiniz. Bir bardak sıcak suya taze doğranmış zencefil dilimlerini ve bir tarçın çubuğunu ekleyin. 20 dakika kadar bekledikten sonra çayınızı süzerek içmeniz tavsiye edilir
Zencefil nasıl kullanılır?
• Günlük 2 yada 3 bardak zencefil çayı için. • Ayrıca, yemeklerinize taze veya kuru zencefil katabilirsiniz.
ZENCEFİLLİ KOKTEYL TARİFİ
Malzemeler:
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 salatalık
1 limon
1-2 nane yaprağı
700 ml su
Hazırlanışı:
Salatalığı soyun ve ince ince dilimleyin. Sonra limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin. Bütün malzemeleri 2 litre suya nane yapraklarıyla birlikte ekleyin. Gece boyunca buzdolabında bekletin. Her gün 3 bardak, özellikle sabahları aç karnına ve yemeklerden önce içebilirsiniz.
Ispanak içinde bulundurduğu besin değerli açısından sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğinde A, C, D ve K vitaminlerini bulunduran ıspanak ayrıca demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit açısından da oldukça zengindir.
Besin deposu: Ispanak
Ispanak nasıl yenmeli?
Ispanak yukarıda da anlattığımız gibi vitaminler açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak bu vitaminlerden tam anlamıyla faydalanmak için çiğ olarak yenmesi gerekmektedir . Çiğ yemek istemezseniz bile az pişmiş olarak yemek vitamin açısından daha mantıklıdır.