Arama

Antibakteriyel özelliği olan besin ve bitkiler🍃

Antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanıldığını bilmeyenimiz yoktur. Fakat antibiyotik kullanmadan da bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün. Örneğin, sarımsağın içeriğindeki 'alisin' özünün antibakteriyel etki gösterdiğini biliyor muydunuz? Ya da eski Romalıların yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonları önlemek için kullandıkları balın, halen bilinen en iyi doğal antibiyotiklerden biri olduğunu? İşte enfeksiyonlara karşı vücudunuzu dirençli kılacak, temel besin değeri yüksek doğal antibiyotik besin ve bitkiler...

  • 15
  • 20
ZENCEFİL
ZENCEFİL

Zencefil ne işe yarar?

Zencefil özellikle akciğer ve sinüslerde toksinlerin barınmasını önler ve rahat nefes almanız için solunum sisteminde hava yollarının açık kalmasını sağlar.

Vücut ısısını arttıran zencefil ter atmak için birebirdir. Gribi daha kolay atlatmak için kendi zencefil çayınızı hazırlayabilirsiniz. Bir bardak sıcak suya taze doğranmış zencefil dilimlerini ve bir tarçın çubuğunu ekleyin. 20 dakika kadar bekledikten sonra çayınızı süzerek içmeniz tavsiye edilir

Zencefil nasıl kullanılır?

• Günlük 2 yada 3 bardak zencefil çayı için.
• Ayrıca, yemeklerinize taze veya kuru zencefil katabilirsiniz.

  • 16
  • 20
ZENCEFİLLİ KOKTEYL TARİFİ
ZENCEFİLLİ KOKTEYL TARİFİ

Malzemeler:

1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

1 salatalık

1 limon

1-2 nane yaprağı

700 ml su

Hazırlanışı:

Salatalığı soyun ve ince ince dilimleyin. Sonra limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin. Bütün malzemeleri 2 litre suya nane yapraklarıyla birlikte ekleyin. Gece boyunca buzdolabında bekletin. Her gün 3 bardak, özellikle sabahları aç karnına ve yemeklerden önce içebilirsiniz.

  • 17
  • 20
ISPANAK
ISPANAK

Ispanak içinde bulundurduğu besin değerli açısından sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğinde A, C, D ve K vitaminlerini bulunduran ıspanak ayrıca demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit açısından da oldukça zengindir.

Besin deposu: Ispanak

Ispanak nasıl yenmeli?

Ispanak yukarıda da anlattığımız gibi vitaminler açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak bu vitaminlerden tam anlamıyla faydalanmak için çiğ olarak yenmesi gerekmektedir. Çiğ yemek istemezseniz bile az pişmiş olarak yemek vitamin açısından daha mantıklıdır.

  • 18
  • 20
ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Ispanak, enfeksiyonları önleyip bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.

Metabolizmayı hızlandırmaya yarıyor

Ispanak içerisinde bulunan magnezyum sayesinde metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda içeriğinde bulunan lif sayesinde ise tokluk hissi verdiğinden kilolu insanların veya formuna dikkat etmek isteyenlerin de tercihleri arasında oluyor.

Lif açısından oldukça zengindir

Ispanak düşük kalorili olması ve lif açısından bolca zengin olması nedeniyle diyet yapmak isteyenler için en uygun besindir. İçinde bulundurduğu lif sayesinde tokluk hissi verdirerek acıkmayı önler ve bunu en düşük şekilde kalori alarak yapılır.

  • 19
  • 20
ELMA SİRKESİ
ELMA SİRKESİ

Şifa kaynağı olarak kabul edilen ve uzun yıllardır herkesin kullandığı elma sirkesi vazgeçilmez bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Hem yiyeceklerde, hem bakım olarak hem de bünyemiz ve bağışıklığımız için gerekli olan her türlü iyileştirici etkiye sahip olan sirke, başucumuzda durması gereken bir şifa deposudur.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN