Antibakteriyel özelliği olan besin ve bitkiler🍃
Antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanıldığını bilmeyenimiz yoktur. Fakat antibiyotik kullanmadan da bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün. Örneğin, sarımsağın içeriğindeki 'alisin' özünün antibakteriyel etki gösterdiğini biliyor muydunuz? Ya da eski Romalıların yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonları önlemek için kullandıkları balın, halen bilinen en iyi doğal antibiyotiklerden biri olduğunu? İşte enfeksiyonlara karşı vücudunuzu dirençli kılacak, temel besin değeri yüksek doğal antibiyotik besin ve bitkiler...
Giriş Tarihi: 01.04.2020
09:28
Güncelleme Tarihi: 12.05.2020
23:23
Ispanak içinde bulundurduğu besin değerli açısından sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğinde A, C, D ve K vitaminlerini bulunduran ıspanak ayrıca demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit açısından da oldukça zengindir.
Besin deposu: Ispanak
Ispanak nasıl yenmeli?
Ispanak yukarıda da anlattığımız gibi vitaminler açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak bu vitaminlerden tam anlamıyla faydalanmak için çiğ olarak yenmesi gerekmektedir . Çiğ yemek istemezseniz bile az pişmiş olarak yemek vitamin açısından daha mantıklıdır.
ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
Ispanak, enfeksiyonları önleyip bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.
Metabolizmayı hızlandırmaya yarıyor
Ispanak içerisinde bulunan magnezyum sayesinde metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda içeriğinde bulunan lif sayesinde ise tokluk hissi verdiğinden kilolu insanların veya formuna dikkat etmek isteyenlerin de tercihleri arasında oluyor.
Lif açısından oldukça zengindir
Ispanak düşük kalorili olması ve lif açısından bolca zengin olması nedeniyle diyet yapmak isteyenler için en uygun besindir. İçinde bulundurduğu lif sayesinde tokluk hissi verdirerek acıkmayı önler ve bunu en düşük şekilde kalori alarak yapılır.
Şifa kaynağı olarak kabul edilen ve uzun yıllardır herkesin kullandığı elma sirkesi vazgeçilmez bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Hem yiyeceklerde, hem bakım olarak hem de bünyemiz ve bağışıklığımız için gerekli olan her türlü iyileştirici etkiye sahip olan sirke, başucumuzda durması gereken bir şifa deposudur.
ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Enfeksiyonlara karşı korur ve bakterileri yok eder
Yıllardan beri dezenfekte giderici olarak kullanılan sirke özellikle küçükken hemen hemen herkesin geçirdiği bitler başta olmak üzere; siğil, mantar, kulak enfeksiyonları gibi birçok sorunun giderilmesinde katkısı büyüktür. Yara temizliği içinde kullanılan sirke bakterileri yok eder, bünyeyi enfeksiyonlara karşı korur. İçerisindeki asidik madde sebebi ile enfeksiyonların kurutulmasında oldukça faydalıdır. Pamuğa batırılıp yaralı olan bölgeye sürüldüğünde etkisini hemen görebilirsiniz.
Kalp rahatsızlıkları için riski azaltır
Dünyada ölüm sebepleri açısından en önemli hastalıklardan bir tanesi de kalp ve damar hastalıklarıdır. Elma sirkesi bu durumu engelleyici nitelikte bir güce sahiptir. Kalp ve damar hastalıklarını önler ve ilerlemesini durdurur. Konu ile ilgili deneyler hayvanlar üzerinde yapılsa da kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkide sirke çok önemli bir faktördür.