Arama

Bahar renkleri ile bezenen İstanbul koruları

Tarihten günümüze İstanbul'un en değerli mirasları olan korular, baharın gelişi ve doğanın uyanışıyla bizleri farklı bir yolculuğa çıkarıyorlar. Yeşilin bin bir tonu, İstanbul ağacı olarak nitelendirilen erguvan ve benzerine ancak Japonya'da rastlayabileceğiniz Sakura… İstanbul'da, şehrin merkezinde gürültü ve karmaşadan uzaklaşabileceğiniz, kısa bir mola vererek soluklanabileceğiniz birbirinden güzel koruları sizler için derledik.

  • 11
  • 12
FETHİ PAŞA KORUSU
FETHİ PAŞA KORUSU

Fethi Paşa Korusu nerede?

Üsküdar'ın kuzeyinden başlayarak bütün sırtı ve dik yamaçları kaplayarak Kuzguncuk tepesine kadar ulaşan 260 dönümlük bu koru, Tanzimat döneminin önemli devlet adamlarından Ahmet Fethi Paşa'ya aitti.

Tophane müşiri Ahmet Fethi Paşa, II. Mahmut ve Sultan Abdülmecid devirlerinde valilik, elçilik ve nazırlık görevlerinde bulunmuştu. Paşanın ölümünden sonra koru vârisleri arasında bölüşülmüş, bir kısmı daha sonra torunlarından Şevket Mocan'a geçtiği için Fethi Paşa Korusu bir süre Mocan Korusu olarak da anılmıştı.

Fethi Paşa Korusu, 1960-1980 arasında mülkiyet sorunları nedeniyle çok bakımsız ve perişan bir durumdaydı. İstanbul Belediyesi bu koruyu mülkiyetine alarak, 1985-1987 yılları arasında temizletip bakımını yaptırdı.

Koru bugün halkın kullanımına açık. Koru içinde her cinste çamlar, meşe türleri, sakızağacı, akçakesme, atkestanesi, dişbudak, porsuk ve Japon kadife çamı gibi çok zengin ağaç türleri yer alıyor.

  • 12
  • 12
BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ
BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ

Baltalimanı Japon Bahçesi nerede?

İstanbul'da baharı yaşayıp, bilmediğimiz güzel yerlerden bir tanesi Baltalimanı'nda bulunan Japon Bahçesi. Sizi İstanbul'dan alıp çok uzaklara götüren farklı bir atmosfere sahip bu bahçede, Japonya'da baharın müjdecisi kiraz çiçekleri (Sakura) eşliğinde dolaşabilirsiniz.

İçerisinde Japon kültürünü yansıtan motifler, farklı bitki türleri, yapay gölü ve sakinliği ile dinlenebileceğiniz bu bahçe, her gün açık ve giriş ücretsiz. Japon Bahçesi´nin tüm özellik ve öğeleriyle yaşatıldığı bahçede; şelale, doğal gölet, ada, adayı her iki yönde kıyılara bağlayan taş ve ahşap köprüler ve kuru köprü de inşa edilmiş.

İstanbul'da farklı bir soluk arayanlara alternatif olacak bu bahçede, 4850 adet ağaç ve bitki kullanılmış.

Fikriyat

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN