Besinlerin yararları hakkında önemli bilgiler
Beslenmenizde ve yaşam tarzınızdaki ufak değişiklikler, sağlığınızı olumlu ya da olumsuz yönde mutlaka etkiler. Bu nedenle sağlığa, hangi besin daha faydalı hangi besin daha zararlı bilmek gerekir. Bunun yanı sıra hangi besini nasıl tüketmek gerektiği de mutlaka bilinmesi gerekenler arasında yer alır. İşte sağlıklı yaşamın temelini oluşturan besinler hakkında 40 yararlı bilgi...
Giriş Tarihi: 13.10.2019
09:11
Güncelleme Tarihi: 12.08.2020
03:14
Biber acı ve tatlı, yeşil ve kırmızı renklerde olur. Bol C vitamini ve bilhassa nadir yiyeceklerde olan P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidlere sahiptir. Bunlar da mideyi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, iştahı açar, mide tembelliğini giderir.
Daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın.
Sağlıklı bir vücut, ihtiyaç duyduğu su miktarını, salgıladığı vazopressini ve ne zaman susadığımızı düzenlemede harikadır ve oldukça başarılıdır. Sağlıklı bir beden, daha çok sıvıya ihtiyaç duyduğu anda çabuk ve net bir şekilde tepki verir. Terlediğimizde, hava sıcak olduğunda, egzersiz sonrası daha çok susamamız daha çok suya ihtiyaç duyduğumuz anlamına gelir. O yüzden canımız çekmediğinde zorla su içmeye ve gereğinden fazla sıvı tüketmeye gerek yoktur. "Günde 8 bardak su için" şeklindeki tavsiye şehir efsanesinden ibarettir. Böyle yapıldığında aksine fazla su alınarak zarar da görebiliriz. Ancak bilin insanları yine de uyarmaktadırlar: Yaşlılar ve fazla efor sarf edenler (veya sıcağa maruz kalanlar) susamasa bile yeterli miktarda su içmelidirler.
Daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın.
Besleyici, iştah açıcı, serinletici, sinirleri güçlendiricidir. Zihniyle çalışanlara tavsiye edilir. Yüksek karotenoid içeriği ile kayısı, gençlik iksiri adını hak edecek kadar zengin bir besindir. Antioksidan özelliği ile bedenimizi sağlıklı tutarak hastalıklara karşı koruyucudur. Yalnız kayısı olgun olmalıdır. Bu yüzden mevsiminde yenmelidir.
Daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın.
Dut çeşitli vitaminler ve faydalı organik asitler yanında mikrop öldürücü esanslara da sahiptir. Bu sebeple dut veya dut şurubu, bilhassa süt çocuklarında görülen diş etleri, ağız iltihabı ve ağrısı, boğaz iltihabı ve öksürükte çok fayda verir. Parmakla bütün ağız iç yüzeyine şurup sürülür. Ağız ve boğaz hastalıklarında yararlanılır.
Daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın.