Arama

Burgazada’da görülmesi gereken yerler

Renkli köşkleri ve denize çıkan sokaklarıyla kendine hayran bırakan bir yer, Burgazada... İstanbul adalarının ikincisi olan Burgazada'yı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, sakin olması. Bu hususiyetiyle ön plana çıkıyor ve ziyaretçiler tarafından daha tercih edilebilir hale geliyor. Peki, Burgazada'da gezilmesi ve görülmesi yerler nereler? Sizler için "Burgazada rotası" hazırladık, keyifli okumalar.

  • 2
  • 10
EN SAKİN ADA HANGİSİDİR?
EN SAKİN ADA HANGİSİDİR?

🔹 Biz de "Gerçekten o kadar sakin mi?" sorusunu kendimize sorduktan sonra sizler için yola koyulduk. Öncelikle şunu belirmemiz gerekiyor, adalar ilçesinde bulunan her adaya gezmek için genişçe vakit ayırmak şart.

🔹 Burgazada, diğer adalara göre daha iç kısımda kalıyor. Bunu için bindiğiniz vapurun Burgazada'ya uğrayıp uğramadığını mutlaka teyit edin.

  • 3
  • 10
BURGAZADA'YA NASIL GİDİLİR?
BURGAZADA’YA NASIL GİDİLİR?

🔹 Gelelim ulaşım konusuna. Eminönü, Bostancı veya Kadıköy'deki Adalar vapuruna binerek ikinci ada olan Burgazada'ya ulaşıyoruz. Görülmesi gereken çok yer var bu yüzden hemen gezimize başlıyoruz.

🔹 Bizi, masmavi deniz ve rengarenk çiçeklerle bezeli bir toprak parçası karşılıyor. İlk dikkatimizi çeken Sait Faik Abasıyanık'ın heykeli oluyor. Onun sözlerine, fotoğraflarına ve adına adanın her noktasında rastlayabilirsiniz.

SAİT FAİK ABASIYANIK'IN "ALEMDAĞDA VAR BİR YILAN" ESERİNDEN ALINTILAR

  • 4
  • 10
SAİT FAİK ABASIYANIK HAYATI
SAİT FAİK ABASIYANIK HAYATI

🔹 Adada ilk durağımız Sait Faik Abasıyanık Müzesi oluyor tabii. Buradaki gözlemlerimizi paylaşmadan önce ada ile bütünleşen yazarımızın hayatına bir göz atalım.

🔹 Sait Faik, 20 Kasım 1906'da Adapazarı'nda dünyaya gelir ve ilköğrenimini Adapazarı Rehber-i Terakki Mektebi'nde yapar. Başarılı bir eğitim hayatı yaşayan Abasıyanık, bir dönem Türkçe öğretmenliği görevinde bulunur. O, yaşamını annesiyle beraber Şişli'de Bulgar Çarşısı'ndaki bir apartmanda ve Burgazada'daki köşkünde sürdürür.

  • 5
  • 10
SAİT FAİK ABASIYANIK ESERLERİ
SAİT FAİK ABASIYANIK ESERLERİ

🔹 Şiire, İstanbul Sultanisi'ndeki öğrencilik yıllarında; öyküye ise Bursa'daki öğrencilik dönemlerinde merak salar ve başlar. Zamanla harmanlanan betimleri ve pişen kalemi onu, Çehov tarzı durum öykücülüğünün edebiyatımızdaki ilk temsilcisi yapar.

🔹 Hikayede konu ve olay akışını neredeyse tamamen ortadan kaldıran yazar aynı zamanda İstanbul öykücülüğü de yapmıştır. Sait Faik Abasıyanık'ın en bilinen eserleri; Semaver, Son Kuşlar, Alemdağ'da Var Bir Yılan ve Şahmerdan'dır.

📍SAİT FAİK ABASIYANIK MÜZESİ

🔹 Sait Faik, 11 Mayıs 1954'te, İstanbul'da yaşamını yitirir. Vefatından sonra Burgazada'daki evi müze haline getirilir. 22 Ağustos 1959 tarihinde kapılarını halka açar.

🔹 Açıldığı günden bu yana, en çok ziyaret edilen müzelerden biri olmuştur. Müze binası toplamda dört katlıdır.

SAİT FAİK ABASIYANIK KİMDİR?

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN