Burgazada’da görülmesi gereken yerler
Renkli köşkleri ve denize çıkan sokaklarıyla kendine hayran bırakan bir yer, Burgazada... İstanbul adalarının ikincisi olan Burgazada'yı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, sakin olması. Bu hususiyetiyle ön plana çıkıyor ve ziyaretçiler tarafından daha tercih edilebilir hale geliyor. Peki, Burgazada'da gezilmesi ve görülmesi yerler nereler? Sizler için "Burgazada rotası" hazırladık, keyifli okumalar.
Giriş Tarihi: 02.07.2024
14:58
Güncelleme Tarihi: 02.07.2024
15:34
SAİT FAİK ABASIYANIK MÜZESİ'NDE NELER VAR?
🔹 Müzede yazara ait olan eşyalar, fotoğraflar, mektuplar ve kartpostallar mevcut. Binada; okuma salonu, eğitim gösterim salonu, misafir odası, yemek odası, yazarın yatak odası, mektup odası ve kitap odası gibi kısımları bulunur.
🔹 Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık'a dair her şeyi bulabileceğiniz ve görebileceğiniz bu müze, haftanın her günü sabah 10.30 - 16.30 arası ziyarete açık. Bazı özel günlerde kapalı olan bu müzeyi aramadan gitmemek lazım.
✔Giriş ücretsiz
📍BURGAZADA CAMİİ
🔹 Sait Faik Abasıyanık Müzesi'nden sonraki durağımız adanın en güzel noktalarından birine konumlanan Burgazada Camii . Bu cami, 1953 yılında tek minareli olarak inşa ediliyor. Caminin inşası, başlandığı dönemde yarım kalıyor ve Burgazada halkı el birliği ile caminin inşasını tamamlıyor.
🔹 Burgazada Camii, sekiz köşelidir ve yüksek bir kubbesi vardır. Camiye sonradan üçgen bir taşlık ve dikdörtgen şeklinde bir son cemaat yeri eklenmiş olup sağ orta duvarında beşik kubbeli küçük bir niş mevcuttur.
RAMAZAN ROTALARI: EYÜPSULTAN
📍BURGAZADA ÖĞRETMENEVİ
🔹 Burgazada Camii 'nin eşsiz manzarasını da biraz seyrettikten sonra çiçeklerle bezeli Mehtap ve Ayışığı sokakları ndan geçerek Öğretmenevi'ne ulaşıyoruz.
🔹 Öğretmenevi Burgazada'nın en işlevsel yerlerinden biri. Hem bir restoran hem bir kafe hem de konaklama yapabileceğiniz bir otel. Adaya gelen herkes mutlaka burayı görmeli.
🔹 Buraya kadar gelmişken Kalpazankaya Sahili, Düşler Sahili ve Madam Martha Koyu 'nu görmeden dönmeyin. Adaların ikincisi ve en sakini olarak bilinen Burgazada; renkli mahalleleri ve her köşede bizi karşılayan deniz manzarasıyla bizleri kendine hayran bıraktı . Son olarak Burgazada'nın meşhur dondurmasını , kahvesi , çilekli ve vişneli milföy pastalarının tadına bakabilirsiniz.
↪ "Burgazada'nın adı nereden geliyor?" diye merak edenlere cevap vermiş olalım. Adanın adı, Eski Yunancada "kale, burç" manalarına gelen "Pyrgos" tan geldiği bilinmekte.
Diğer gezi yazılarında görüşmek üzere hoşça kalın...
RAMAZAN ROTALARI: SÜLEYMANİYE