Çölde bir vaha: Darbat Vadisi
Umman'ın en güzel noktalarından biri olan Darbat Vadisi; birbirinden güzel dağları, eşsiz şelaleleri, kendine öz türleri barındıran ekolojik yapısı ile Basra Körfezi'ne yakınlığı ile bilinen müstesna bir coğrafi bölge. Ziyaretçiler tarafından "serap", "eşsiz" gibi sıfatlarla anılan Vadi'yi sizler için araştırdık.
Giriş Tarihi: 09.09.2022
11:59
Güncelleme Tarihi: 09.09.2022
12:17
➡ Darbat Vadisi, Suudi Arabistan'ın güneyi ile Yemen'in kuzeydoğusunda yer alan Rubülhali Çölü'ne 170 kilometre uzaklıkta bir mesafede. Dolayısıyla Darbat Vadisi, Arap Yarımadası'nın kızgın kum tepeleri ne yakın bölgede yemyeşil bitki örtüsü ve akarsularıyla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez ziyaret yerlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Kudüs sözlüğü
➡ Hint Okyanusu'na kadar uzanan Darbat Vadisi, su kaynakları ve zengin bitki örtüsü yle de çeşitli kuş türleri ile diğer canlıların üreme alanı görevini de üstleniyor.
➡ İçerisinde şelalelerin yer aldığı Darbat Vadisi, Umman'da benzeri olmayan güzel manzara ve yoğun bitki örtüsüyle Zufar'ın ve ülkenin en güzel, en yeşil vadisi olarak biliniyor.
Mısır'ın antik mezarlığı: Beni Hasan
➡ Darbat Vadisi, yaz mevsiminde dahi durmayan akarsularının oluşturduğu şelaleleriyle turistlerin uğrak yerlerinden biri. Sonbaharda doğal olarak şelalelerin suyu yükseliyor.
➡ Sonbahar mevsiminde Darbat Vadisi'nde aşağı doğru akan suların yükselmesiyle çoğalan şelaleler , bölge halkı için eşsiz manzaralar ortaya koyuyor.
Öfkenin beslediği zulüm!
➡ Darbat Vadisi'ni çevreleyen yemyeşil dağların zirveleri sonbaharda bulutlarla iç içe geçerken, vadi yatağında bulunan tatlı akarsuların önünden aktığı birçok mağara da ziyaret edilebiliyor.
➡ Sonbaharda yağışların artmasıyla birlikte uzunluğu yüz metreye kadar çıkan Darbat Vadisi'ndeki şelaleler , en güzel manzarayı bu dönem içinde oluşturuyor.
İçimizdeki düşman: Riya
➡ Vadi , çeşitli doğa güzelliklerinin sosyal medya da sıklıkla paylaşılması vesilesiyle maceraperestleri de kendine çekmeyi başarıyor.
➡ Darbat Vadisi'nde yer alan çok sayıdaki mağara ise yağışlar sırasında birer sığınma yeri olarak kullanıldığı gibi uzun yıllardır bölgede hayvancılık yapan çiftçiler tarafından deve ve küçükbaş hayvanlar a barınak olarak da kullanılıyor.
Ayasofya'nın gizli tünelleri