En ilginç 15 psikolojik sendrom
Dünyada 450 milyondan fazla insanın ruhsal hastalıklarla mücadele ettiğini biliyor muydunuz? Sendrom, kökeni ve durumu tam olarak belli olmayan psikolojik bozukluk olarak adlandırılabilir. Kim bilir, belki sizde de olması muhtemel olan sendromları bizler, sizin için derledik!
Giriş Tarihi: 08.07.2019
08:58
Güncelleme Tarihi: 14.02.2020
23:12
Bu hastalık, bugüne kadar dünyada toplam 65 kişide görüldü. Sendrom, beynin konuşma bölgesinde oluşan hasarın ardından kişinin ana dilini yabancı bir aksanla konuşması şeklinde kendisini gösteriyor.
Beyinde dil kullanımıyla ilgili alanlarının hasar görmesi sonucu oluşabilen bu rahatsızlığın en ilgi çekici yanı ise hastanın daha önce hiç bulunmadığı bir coğrafyanın aksanıyla konuşmaya başlaması.
Televizyonların ve popüler kültürün hayatımıza girmesiyle ortaya çıkan bir diğer ruhsal bozukluk da "Truman Sendromu"dur. Bu hastalığa yakalananlar, hayatlarının her aşamasının tıpkı filmdeki gibi gizlice kameraya kaydedilip televizyonda gösterildiğini zannediyor.
Paris Sendromu, özellikle Japonların yakalandığı garip bir psikolojik rahatsızlıktır. Paris'e gelmeden önce şehirle ilgili büyük beklentileri olan kişiler, şehrin gerçek yüzüyle karşılaşınca depresyona giriyor.
Özellikle Japon turistler arasında yaygın olmasının en önemli sebebi, Japon medyasının Paris'i mutlu, huzurlu ve oldukça ihtişamlı göstermesidir. Fakat Paris'e gelip, gördükleriyle hayal ettiklerinin alakası olmadığını gören Japonlar hayal kırıklığına uğruyorlar.
Othello Sendromu, kıskançlık ile ilgili bir psikolojik rahatsızlıktır. Olması gerekenden fazla, kişileri zarar veren kıskançlığın Othello Sendromu'na dönüşmemesi için önlem alınması oldukça önemlidir. Sendrom adını, Shakespeare'in dünyaca ünlü oyunu "Othello"dan alır.
ALICE IN WONDERLAND SENDROMU
Alice Harikalar Diyarında Sendromu'ndan muzdarip hastalar, cisimleri olduğundan daha büyük görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme, işitsel bozukluklar, boşluk kavramıyla ilgili sorunları vardır.
Hastalık genelde çocukluk döneminde görülür. Optik sistemle ya da görme duyusuyla ilgili bir problem yoktur. Tüm problem, algı ve perspektifle alakalıdır.