Google’da arama yapmanın 10 püf noktası
Yeni bir kelime duyduğumuzda, aklımıza bir şey takıldığında, havanın nasıl olacağını merak ettiğimizde ya da bilimsel bir içeriği kaynağından okumak istediğimizde ilk olarak başvurduğumuz yöntem Google'da arama yapmak. Ancak kimi zaman o kadar çok içerikle karşılaşıyoruz ki aradığımızı bir türlü bulamıyoruz. Bu sorununuza çözüm olacak, Google'ın karmaşık dehlizlerinden kurtulmanızı sağlayacak 10 püf noktasını sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 20.08.2019
09:46
Güncelleme Tarihi: 20.08.2019
09:48
Bugün hava nasıl olacak, hangi filmi izlesek?
Belirli bir yerde hava durumunun nasıl olduğunu veya size yakın sinemalarda hangi filmlerin oynağını öğrenmek için konuyu yazıp yanına bulunduğunuz yerin posta kodunu yazmanız yeterli.
Örnek verecek olursak Beşiktaş'ta hava durumunun nasıl olduğunu öğrenmek için: hava durumu 34349, yakındaki sinemalarda hangi filmlerin oynadığını görmek için: movies 34349 yazmalısınız.
Para birimini kolayca dönüştürebilirsiniz!
Özellikle de yurt dışı seyahatlerinde her birimizin en çok yaptığı şey alışveriş anında para birimleri arasında sürekli çeviri yapmak.
Google arama çubuğuna paranın miktarını ve birimini ve ardından hedeflediğiniz diğer para birimini yazın, sonuç anında önünüze gelecek.
Dosya türüne göre arama yapmak çok kolay!
Özellikle akademik çalışmalarımızı yaparken veya daha güvenilir kaynakları bulmak isterken kullanabileceğimiz bu yöntemde arama yaptığınız konuyu arama çubuğuna yazıp boşluk bırakın ve hangi türde dosya aradığınızı yazın.
Örnek: basın tarihi pdf
Aramanızdan istemediğiniz sonuçları çıkarabilirsiniz
Bir konuyu arıyorsunuz ve o konuda istemediğiniz bir sonuç sürekli olarak karşınıza çıkıyor. Bu durumda eksi (-) işaretini kullanarak aramanızdan o kelimeyi çıkarabilirsiniz.
Örneğin üzümsüz pilav tariflerini bulmak istiyorsanız: pilav tarifleri -üzüm
Markalar arasındaki rekabeti kontrol edebilirsiniz
Ürün veya uygulamaları karşılaştırmak için, iki kelime arasına "vs"yi kullanabilirsiniz. Böylece birçok yorum saniyeler içinde karşınıza gelecektir.
Örneğin: D&R vs İdefix