Gün boyu tok tutan yiyecekler
Oruç on bir ay boyunca vücudun alıştığı yemek düzenini bozar. Vücut bu düzen bozulumu karşısında farklı reaksiyonlar gösterebilir. Lakin Ramazan ayının belli bir dönemi sonunda bedenimiz de bu değişime ayak uydurur. Uzun süren oruçlu vakitleri tok tutan besinlerle desteklemek gerekir. Zira vücut oruca alışma sürecinde zayıflayıp bitkin düşebilir. Sizler için Ramazan ayı içerisinde tüketebileceğiniz uzun süre tokluk hissi veren besinleri derledik.
Giriş Tarihi: 22.03.2023
21:44
Yulaf kepeğinin su emme özelliği vardır. Su veya süt ile karıştırıldığında, yulaf kepekleri kalınlaşır ve sindirim sisteminden geçişi daha yavaş olur, bu şekilde daha uzun süre tok kalırız.
Bitkisel proteinler ve liften zengin glisemik indexi düşük olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlayarak kan şekerinin düşmesini engeller. İçeriğindeki B grubu vitaminleri oruç tutarken stresi azaltır ve hafızayı güçlendirir.
Yulaf ; tok tutucu özelliği ve kolesterol düşürmedeki önemli etkisi nedeniyle, Ramazan ayında bol bol tüketilebilecek bir besin maddesidir. Yulafı, 1 dilim ekmek hakkınızın yerine, 2-3 yemek kaşığı kadar sütün veya yoğurdun içine karıştırarak, rahatlıkla tüketebilirsiniz.
İçerisindeki vitaminlerle yeşillik tüketimi uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Özellikle salatalık, marul, roka, maydanoz gibi sebzelerin tüketilmesi hem vücutta antioksidan etkisi oluşturur hem de zengin besin değerleriyle daha zinde hissetmenizi sağlar.
Domates, salatalık ve yeşillik tüketimi hem tokluk hem de su ihtiyacını gidererek gününüzün daha rahat ve tok halde geçirmenizi sağlar.
Su hem tok tutma hem de toksin atma özelliğiyle dikkat çekmektedir ve günde en az 2 en fazla 3 litre su içmeniz önerilir. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için Ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2 litre su içilmesi önerilir.