Hangi taşlar neye iyi geliyor? Doğal taşların faydaları nelerdir?
Yüzyıllarca renkleri ve ışıltılarıyla dikkat çeken ve birçok medeniyet tarafından kullanılan doğal taşlar, günümüzde hayatın her alanında çok sayıda kişi tarafından taşınır. Peki, doğal taşlar hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Örneğin, bebek ve çocuklarda sıkça kullandığımız kehribar taşının iyisini nasıl ayırt ederiz? Ya da ametist taşının bakımı nasıl yapılmalı? İşte doğal taşların kullanımları hakkında bilinmesi gerekenler...
Giriş Tarihi: 06.11.2019
18:19
Güncelleme Tarihi: 07.11.2019
08:40
Mercan taşı doğal bir şifalı taş olarak pek çok soruna karşı tedavi edici özellik taşır. Mercan taşı kullanım alanları çok eski çağlara kadar uzanır. Yüzyıllar boyunca toprak altında kalan ve mercan popülerinin kireçlenerek organizmalar tarafından iskelet haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır.
Mercan taşının faydaları nelerdir?
Sedef hastalığı ismi verilen deri hastalığında iyileştirici bir özellik göstermektedir. Kalp ve damar hastalıklarında kalbi koruyucu, damarları güçlendirici bir etki gösterir. Dalağın daha düzenli çalışmasına ve korunmasına yardımcı olur.
Bakımı: Ayda bir kez deniz suyuna batırılmalıdır. Güneş altında kalırsa mercan kırılganlaşır.
Zebercet taşı, klasik dönemden beri, özellikle Mısır'da mücevhercilikte kullanılmaktadır. Taşın ilk kaynağı, Kızıldeniz'deki Zebercet Adası'dır. Bu nedenle taş zebercet ismiyle de anılmaktadır. Rengini bağlı olduğu Zümrüt familyası gibi yeşil veya yeşilin tonlarından alır. Bedeni temizleyip vücut zihin ahengini sağlar. Kaygıyı azaltıp zihni açar.
Dünyadaki en değerli dört doğal taştan biri olan zümrütün en bilinen yararı bağışıklık sistemini artırmasıdır. Zümrüt taşının yararlarından diğerleri ise; sinir sistemine iyi gelir. Kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirir ve korur. En kaliteli doğal zümrüt şeffaf ve saf yeşil tona sahip olandır.
Günümüzde ise en iyi zümrütler Kolombiya'da çıkarılmaktadır.
Unakit taşı ilk kez Appalachian Dağları'nda keşfedilmiştir. Unakit taşı yarı değerli bir taştır ve içeriğinde mineraller barındırır. Vücutta kan dolaşımını sağlar. Tedavi gören hastanın ilerlemesini durdurur. Daha iyi bir uyku sağlar ve stresi gidermeye yardımcıdır. Çünkü bu taş bir çeşit metamorfik kayaçtır.
Bakımı: 2 saat toprakta bırakılır. Akan su altında yıkanır.
Obsidyen, kristalleşme gerçekleşmeden donduğundan kenarları ince ve keskin bir yapıya sahiptir. Obdisyen, ani soğumuş lavdır. Karaciğer üzerine konan bir parça obsidyen karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır.
Obsidyen nasıl kullanılır?
Obsidyen taşını bölgelerde kullanmak sakıncalıdır. Kalp hizasının altında kullanılmalıdır. Ayrıca uygulamalar en fazla yarım saat yapılmalıdır.
Bakımı: Akan suyun ardından güneşte bekletilmelidir.