Ramazan İftar Menüsü 2022 - 9. Gün
Ramazan İftar Menüsünün 9. Günü ile sizlerleyiz... Nefis insanın kendi ile büyük bir mücadele içerisinde olmasıdır. Ramazan ayında nefis ile imtihana gireriz. Sadece yemek ya da su ile zorlanmayız, kötü söz söylememek, yalan konuşmamak, sevmediğimiz birine dahi iyilikte bulunabilmek de nefse dahildir.
Giriş Tarihi: 10.04.2022
11:37
Güncelleme Tarihi: 11.04.2022
14:47
Ovmaç Çorbası Yapılışı ✳ Yoğurma kabına un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve birkaç çorba kaşığı sıcak su ekleyin. ✳ Tüm malzemeyi avuç içinde ovarak pirinç büyüklüğünde küçük hamur parçaları yapın. ✳ Bir tencerede su, tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve sarımsağı kaynatın. ✳ Hamur parçalarını yavaşça suya eklerken, bir taraftan da topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. ✳ Hamurlar yumuşayana kadar pişirin. ✳ Bir kasede yoğurdu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırın. ✳ Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. ✳ Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritip, pul biber ve nane ekleyin. ✳ Karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Ramazan İftar Menüsü 2022 - 5. Gün
Ramazan İftar Menüsü 2022 - 6. Gün
İçli Köfte 🔺 Hem sıcak hem soğuk servis edebileceğiniz, sahurda da yiyebileceğiniz doyurucu bir köfte ile menümüze devam edelim... İçli Köfte.
Sofralarınızda da olması için şimdi Fikriyat'ta.
Malzemeler (15 adet)
🔅 1 su bardağı yağsız kıyma 🔅 2 su bardağı ince bulgur 🔆 1 adet yumurta 🔆 2 çay kaşığı tuz 🔆 1 çorba kaşığı salça İçine: 🔆 1 su bardağı kıyma 🔆 1 adet orta boy soğan 🔆 2 çay kaşığı tuz 🔆 1 çay kaşığı karabiber 🔆 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 🔆 1/3 demet maydanoz
Eski Ramazanların en nadide camileri
İçli Köfte Yapılışı ✳ Öncelikle içli köftenin dış malzemesini iyice yoğurun. ✳ Arada elinizi ıslatarak çiğ köfte gibi yoğurun. İçi için, kıymayı kendi yağıyla kavurun. ✳ İnce doğranmış soğan ekleyip kavurmaya devam edin. ✳ En son tuz, karabiber, ceviz ve maydanoz ekleyip pişirin. ✳ Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, parmağınızla ortasını açın ve kenarlarını inceltin. ✳ İçine 1 çorba kaşığı harçtan koyup, kapatın. ✳ Arada elinizi suyla ıslatmayı ihmal etmeyin. ✳ Daha sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın ya da tuz konulmuş suda haşlayın.
Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarması 🔺 Sevmeyeni olmayan, yapılışı emek isteyen, yemesi hızlı ve leziz olan, iddia ediyoruz en sevilen yemek "Zeytinyağlı Yaprak Sarma" ile devam ediyoruz menümüze.
Sofralarınızda da olması için şimdi Fikriyat'ta.
Malzemeler (6 kişilik)
🔆 Yarım kg asma yaprağı 🔆 Yarım kg soğan 🔆 2 su bardağı zeytinyağı 🔆 1 su bardağı pirinç 🔆 1 çorba kaşığı domates salçası 🔆 2 çorba kaşığı kuş üzümü 🔆 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 🔆 1 tatlı kaşığı karabiber 🔆 1'er tatlı kaşığı yenibahar, kimyon ve tatlı toz biber 🔆 1 tatlı kaşığı toz şeker 🔆 1 demet dere otu, tuz
Peygamber Efendimiz (SAV) zamanında Ramazan ayında düzenlenen seriyyeler
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı ✳ Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkartın. ✳ Salamura ise tuzu gitsin diye suda 1-2 saat bekletin. Yumuşaması için 10 dakika kaynatın. ✳ Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. ✳ Pirinci ilave edip, taneler beyazlaşana kadar kavurun. ✳ Üzerine salça ve kuş üzümü ekleyip kavurmayı sürdürün. ✳ Dolmalık fıstıkları, baharatları, tuzu, toz şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. ✳ Bir-iki kere çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. ✳ Yaprakları açıp içlerine yeterli miktarda harç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. ✳ Hazırladığınız sarmaları tencereye dizip üzerine bir ağırlık yerleştirin. ✳ Üstünü geçecek kadar soğuk su ekleyin. ✳ Ocağa oturtup orta ateşte pişmeye bırakın. ✳ Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirip 25 dakika daha pişirin. ✳ Altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzün. Kararmasınlar diye alüminyum folyo ile üstlerini örtün. ✳ Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun