Arama

Ramazan'ı sağlıklı geçirmek için 20 öneri

Ramazan'da sağlıklı beslenme, pek çoğumuz için oldukça önemli. Bu yıl corona virüs salgını nedeniyle sağlığımızı korumak, besleyici ürünler tüketmek ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlamak büyük önem arz ediyor. Önceki yıllara kıyasla oruçlu geçirilen saatler daha kısa olsa da beslenme konusunda yapacağınız birtakım yanlışlar çabuk acıkmanıza ya da sağlığınızın bozulmasına sebep olabilir. Peki, Ramazan'da nasıl beslenmeli? Ramazan'ı sağlıklı geçirmenin püf noktaları neler? Vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri nasıl tüketmeliyiz?Ramazan'ı sağlıklı geçirmek için 20 öneriyi derledik.

  • 4
  • 20
SAHURDA EN AZ BİR ADET YUMURTA TÜKETİN
SAHURDA EN AZ BİR ADET YUMURTA TÜKETİN

Yumurta, içeriğinde bulunan lesitin ile karaciğerin yenilenmesini sağlıyor. Karaciğer tek başına vücuttaki birçok işlevin ana organı; onun yenilenmesi demek vücudun yenilenmesi anlamına geliyor. Bu sayede yumurta, metabolizmanızın yenilenmesine destek oluyor ve kilo verme süreçlerini kolaylaştırıyor.

Kolesterol yüksekliği gibi bir sağlık probleminiz yoksa gönül rahatlığı ile sahur sofralarınızda bir adet yumurta tüketebilirsiniz.

ORUCUN FAYDALARI NELERDİR?

  • 5
  • 20
LİF İÇEREN BESİNLER DAHA AZ ACIKTIRIR
LİF İÇEREN BESİNLER DAHA AZ ACIKTIRIR

Sahurda çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçının. Bunların yerine hazmı kolay, mide-bağırsak sisteminde uzun süre kalabilecek lif içeren sebze, meyve ve tam tahıllı besinleri tercih edin.

Gün boyu kan şekerinin düşmesini engellemek, mide boşalmasını geciktirmek, sahurda protein açısından zengin beslenmekle mümkün.

  • 6
  • 20
SAHURDA HAFİF KAHVALTILIKLAR TERCİH EDİN
SAHURDA HAFİF KAHVALTILIKLAR TERCİH EDİN

Bu nedenle sahurda yağlı ve kalorili ağır yemekler yerine, daha hafif kahvaltılıkları yiyin.

Sahur için en ideal besinler, zeytin, peynir, yumurta, kepek ekmeği, çiğ sebzeler, süt, yoğurt, meyve veya meyve kompostolarıdır.

RAMAZAN HAKKINDA SIKÇA SORULAN 20 SORU

  • 7
  • 20
RAMAZAN SOFRALARININ ENERJİ VEREN BESİNİ: HURMA
RAMAZAN SOFRALARININ ENERJİ VEREN BESİNİ: HURMA

Gün boyunca kendini oldukça yorgun hisseden, halsiz kalan veya kilo almak isteyen kişiler hurmayla ihtiyaçları olan enerjinin bir bölümünü sağlayabiliyor. Hurma, yüksek enerji içeriği ile kişiyi gün boyu ayakta tutuyor.

Lif içeriği açısından zengin oluşu sayesinde midede uzun süre kalarak sindirimin yavaş olmasını sağlıyor. Böylelikle tokluk süresi uzuyor ve daha az besin tüketilmiş oluyor.

  • 8
  • 20
HURMA İHTİYACIMIZ OLAN VİTAMİN VE MİNERALLERİ KARŞILIYOR
HURMA İHTİYACIMIZ OLAN VİTAMİN VE MİNERALLERİ KARŞILIYOR

Hurma içerdiği yüksek orandaki demir mineraliyle kişinin demir depolarını destekliyor ve bu sayede metabolizma da hızlanmış oluyor. Ancak unutmamak gerekir ki 1 adet hurma 20 kalori içeriyor. Özellikle zayıflama sürecinde, miktarına dikkat edilerek tüketilmesi gerekiyor.

Hurmanın 100 gramı 3,5 gram lif içeriyor. Bu sayede midede sünger gibi şişip hacim kaplıyor ve mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi oluşturuyor. Yüksek lif, aynı zamanda sindirim sisteminin çalışmasını sağlıyor.

Sağlığımız için neden hurma tüketmemiz gerektiği sorusunun cevabı için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN