Arama

Türkiye’de mutlaka gidilmesi gereken 15 şelale

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan şelaleler, eşine az rastlanır manzaralarıyla, gümbür gümbür akan suyu ve birbirinden değişik görselleriyle doğaseverlerin cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada zaman geçirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet olan doğa harikası şelaleler, güzelliğiyle de görsel şölen imkanı sunuyor. "Türkiye'de mutlaka gidilmesi gereken şelaleler" serimizin 15 maddelik ilk listesini sizler için derledik.

  • 13
  • 15
Çağlayandibi Şelalesi - Gümüşhane
Çağlayandibi Şelalesi - Gümüşhane

Gümüşhane'de uzun ladin ve köknar ağaçlarının yer aldığı Örümcek Ormanları'nın içinde bulunan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, bayram tatilinde ziyaretçilerine huzur vadediyor.

Gümüşhane şehir merkezine 64, Kürtün ilçe merkezine ise 5 kilometre uzaklıkta Yeşilköy sınırları içindeki şelalenin bulunduğu alan, 2014 yılında tabiat parkı ilan edildi.

▶ Örümcek Ormanları'ndan doğan kaynaklarla beslenen şelalede karların erimesiyle 15 metre yüksekten dökülen coşkun suyun sesi ziyaretçileri büyülerken, serinliği ile doğanın huzur veren yeşilliği doyumsuz bir doğa deneyimi sunuyor.

Çevresinde köknar ve ladin ağaçlarının bulunduğu şelalede, karların erimesiyle 15 metre yükseklikten yatağına güçlü şekilde dökülen sular, etrafında gezinen insanlara hoş bir serinlik sunuyor. 😃

Cezayir halk direnişinin sembolü: Barut Dansı

  • 14
  • 15
Muradiye Şelalesi - Van
Muradiye Şelalesi - Van

Van'ın doğal güzelliklerinden olan Muradiye Şelalesi, Bendimahi Çayı'nda bulunan ve bu mevsimde yağmurlarla debisi yükselen şelale, 20 metre yükseklikten akan coşkulu suyuyla seyrine doyumsuz bir görüntü oluşturuyor.

▶ Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra turistlerin de ilgi gösterdiği yerlerden biri olan şelale, yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle hayranlık uyandırıyor.

▶ Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği şelaleye gelen fotoğraf tutkunları, yağlı boya tabloları aratmayan manzarayı fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiriyor. 😃

  • 15
  • 15
Tomara Şelalesi - Gümüşhane
Tomara Şelalesi - Gümüşhane

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm mekanlarından biri olarak gösterilen ve 40 ayrı noktadan doğarak 25 metre yükseklikten su yatağına dökülen Tomara Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

▶ Gümüş ve altın madenlerinin zenginliği, İpek Yolu üzerindeki konumundan dolayı tarih boyunca önemini kaybetmeyen Gümüşhane, yürüyüş yolları, piknik alanları ve cam seyir terasının ardından daha iyi görünüme kavuştu.

▶ Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyündeki Tomara Şelalesi de doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin ilk adresleri arasında yer alıyor.

▶ Gürgen ve meşe ağaçları arasındaki dağların eteğindeki yaklaşık 40 kaynaktan oluşan şelale, 15 metre yükseklikten dere yatağına dökülerek vadi boyunca ilerliyor. Yöre insanı tarafından "Kırk Gözeler" diye de adlandırılan şelale üzerine yapılan cam seyir terası ise ziyaretçilere doğayı izleme fırsatı sağlıyor.

▶ 2001 yılında tabiat parkı ilan edilen şelale, piknik alanlarının çokluğu ve son yıllarda yapılan sosyal tesisleriyle de gelenlere daha çok zaman geçirme imkanı tanıyor. 😀

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN