Arama

Türkiye’de mutlaka gidilmesi gereken 15 şelale

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan şelaleler, eşine az rastlanır manzaralarıyla, gümbür gümbür akan suyu ve birbirinden değişik görselleriyle doğaseverlerin cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada zaman geçirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet olan doğa harikası şelaleler, güzelliğiyle de görsel şölen imkanı sunuyor. "Türkiye'de mutlaka gidilmesi gereken şelaleler" serimizin 15 maddelik ilk listesini sizler için derledik.

  • 7
  • 15
Kurşunlu Şelalesi - Antalya
Kurşunlu Şelalesi - Antalya

Turizmin başkenti Antalya, denizi, kumu ve güneşinin yanı sıra şelaleleriyle de dikkat çekiyor. Kentte 1986'da keşfedilince tabiat parkı haline getirilen Kurşunlu Şelalesi, yıl boyu akan doğal çağlayanıyla hayran bırakıyor.

Antalya merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, çağlayanı, minik gölleri, eşsiz florası ve yaban hayatıyla "saklı bir cennet" olarak tanımlanıyor.

Boyları 20 metreyi geçen ağaçların arasındaki patika yollardan yürüdükçe endemik bitkileri, 18 metre yüksekten akan çağlayanın yanı sıra minik şelalelerinin de renk kattığı parkın ziyaretçileri başka bir dünyanın kapısını aralıyor.

Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerler arasındaki Kurşunlu Şelalesi, doğası ve dinginliğiyle huzurlu bir tatil deneyimi yaşatıyor.

Gelin ve damatların da en güzel anılarını ölümsüzleştirmek için gittiği şelale, zaman zaman da doğal fotoğraf stüdyosuna dönüşüyor. 🙆

İhtişam kokan rayiha: Gül Camii

  • 8
  • 15
Susuz Şelalesi - Kars
Susuz Şelalesi - Kars

Kars-Ardahan kara yolunda, 75 metre yükseklikten dökülen ve "Su Uçan" olarak adlandırılan Susuz Şelalesi, ilkbaharda, kışının tamamen donan suları çözülünce ayrı bir güzellik sunuyor.

▶ Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şelalenin çevresinde mesire alanı ve çeşitli düzenlemeler yapılmasının ardından, Susuz Şelalesi cazibe merkezi haline geldi.

75 metreden dökülen suyu ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini adeta büyüleyen şelalenin yanında bulunan vadideki yaban hayatı ile burada yaşayan 24 farklı türdeki kuşlar da bölgeye farklı bir güzellik katıyor. 😊

Tolunoğulları'nın Mısır'daki nişanesi

  • 9
  • 15
Girlevik Şelalesi - Erzincan
Girlevik Şelalesi - Erzincan

Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesi, 40 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

▶ Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesi, sonbaharda sararan yaprakların oluşturduğu renk cümbüşü eşliğinde ziyaretçilerini cezbediyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Kalecik köyünde 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, doğaseverlere her mevsim ayrı güzellik sunuyor.

▶ Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla büyüleyen şelale, sonbahar mevsiminin yaşandığı sıralarda sararan yapraklarla misafirlerini ağırlıyor.

▶ Doğanın farklı renkleri arasında 40 metreden dökülen sularıyla seyrine doyumsuz güzellikler sergileyen şelale, çevre illerden kente gelen çok sayıda doğasever tarafından ziyaret ediliyor. 😄

Taşa kazınan tarih: Kitabeler

  • 10
  • 15
Bekiran Şelalesi - Ağrı
Bekiran Şelalesi - Ağrı

Ağrı'nın Hamur ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta Ceylanlı köyündeki Bekiran Şelalesi, baharın gelişiyle eriyen kar suları ve yağmurun ardından coşkun akıyor.

▶ Bölgede çok fazla bilinmeyen ve rengarenk çiçeklerle çevrili şelale, her mevsim farklı güzelliğe bürünüyor.

▶ Karlı dağların eteğindeki sarp kayalıklar arasında gizli kalmış ve doğaseverlerce keşfedilmeyi bekleyen şelale, doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor. 😃

Üzerine en çok düşünülen ev: Heidegger'in kulübesi

  • 11
  • 15
Ilıca Şelalesi - Kastamonu
Ilıca Şelalesi - Kastamonu

▶ Karadeniz'in "saklı güzellikleri" arasında bulunan Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Ilıca Şelalesi, ilgi görüyor. Kendine özgü havuzu ve yemyeşil bitki örtüsü ile ilgi gören Ilıca Şelalesi, maviyle yeşilin buluşmasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Yaklaşık 3,5 kilometrelik Horma Kanyonu'nu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuz, özellikle yaz günlerinde serinlemek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Şelalenin bulunduğu Ilıca köyü, Pınarbaşı ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Araçla gidilen köyden sonra şelaleye ulaşmak için yaklaşık 15 dakika yürümek gerekiyor.

▶ Etrafı saran ağaçlar arasından yapılan yürüyüşün ardından şelaleye ulaşılabiliyor. 😃

Yeryüzünü kaplayan afet: Betonarme

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN