Arama

Türkiye’de mutlaka gidilmesi gereken 15 şelale

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan şelaleler, eşine az rastlanır manzaralarıyla, gümbür gümbür akan suyu ve birbirinden değişik görselleriyle doğaseverlerin cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada zaman geçirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet olan doğa harikası şelaleler, güzelliğiyle de görsel şölen imkanı sunuyor. "Türkiye'de mutlaka gidilmesi gereken şelaleler" serimizin 15 maddelik ilk listesini sizler için derledik.

  • 9
  • 15
Girlevik Şelalesi - Erzincan
Girlevik Şelalesi - Erzincan

Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesi, 40 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

▶ Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesi, sonbaharda sararan yaprakların oluşturduğu renk cümbüşü eşliğinde ziyaretçilerini cezbediyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Kalecik köyünde 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, doğaseverlere her mevsim ayrı güzellik sunuyor.

▶ Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla büyüleyen şelale, sonbahar mevsiminin yaşandığı sıralarda sararan yapraklarla misafirlerini ağırlıyor.

▶ Doğanın farklı renkleri arasında 40 metreden dökülen sularıyla seyrine doyumsuz güzellikler sergileyen şelale, çevre illerden kente gelen çok sayıda doğasever tarafından ziyaret ediliyor. 😄

Taşa kazınan tarih: Kitabeler

  • 10
  • 15
Bekiran Şelalesi - Ağrı
Bekiran Şelalesi - Ağrı

Ağrı'nın Hamur ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta Ceylanlı köyündeki Bekiran Şelalesi, baharın gelişiyle eriyen kar suları ve yağmurun ardından coşkun akıyor.

▶ Bölgede çok fazla bilinmeyen ve rengarenk çiçeklerle çevrili şelale, her mevsim farklı güzelliğe bürünüyor.

▶ Karlı dağların eteğindeki sarp kayalıklar arasında gizli kalmış ve doğaseverlerce keşfedilmeyi bekleyen şelale, doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor. 😃

Üzerine en çok düşünülen ev: Heidegger'in kulübesi

  • 11
  • 15
Ilıca Şelalesi - Kastamonu
Ilıca Şelalesi - Kastamonu

▶ Karadeniz'in "saklı güzellikleri" arasında bulunan Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Ilıca Şelalesi, ilgi görüyor. Kendine özgü havuzu ve yemyeşil bitki örtüsü ile ilgi gören Ilıca Şelalesi, maviyle yeşilin buluşmasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Yaklaşık 3,5 kilometrelik Horma Kanyonu'nu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuz, özellikle yaz günlerinde serinlemek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Şelalenin bulunduğu Ilıca köyü, Pınarbaşı ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Araçla gidilen köyden sonra şelaleye ulaşmak için yaklaşık 15 dakika yürümek gerekiyor.

▶ Etrafı saran ağaçlar arasından yapılan yürüyüşün ardından şelaleye ulaşılabiliyor. 😃

Yeryüzünü kaplayan afet: Betonarme

  • 12
  • 15
Günpınar Şelalesi - Malatya
Günpınar Şelalesi - Malatya

▶ Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatya'nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, doğal oluşumu ve saklı kalmış yapısıyla sonbaharda tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Kent merkezine 110, ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafedeki Günpınar Şelalesi, kendi adını taşıyan iki kilometrelik Günpınar Kanyonu'nun bittiği noktada doğa, fotoğraf, seyahat ve şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlere her mevsim ayrı güzellik sunuyor.

Şelale, 40 metre yükseklikten dökülen soğuk sularıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

▶ Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla büyüleyen şelale, doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor. 🙂

Tunus'ta Osmanlı mührü: Bey Sarayları

  • 13
  • 15
Çağlayandibi Şelalesi - Gümüşhane
Çağlayandibi Şelalesi - Gümüşhane

Gümüşhane'de uzun ladin ve köknar ağaçlarının yer aldığı Örümcek Ormanları'nın içinde bulunan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, bayram tatilinde ziyaretçilerine huzur vadediyor.

Gümüşhane şehir merkezine 64, Kürtün ilçe merkezine ise 5 kilometre uzaklıkta Yeşilköy sınırları içindeki şelalenin bulunduğu alan, 2014 yılında tabiat parkı ilan edildi.

▶ Örümcek Ormanları'ndan doğan kaynaklarla beslenen şelalede karların erimesiyle 15 metre yüksekten dökülen coşkun suyun sesi ziyaretçileri büyülerken, serinliği ile doğanın huzur veren yeşilliği doyumsuz bir doğa deneyimi sunuyor.

Çevresinde köknar ve ladin ağaçlarının bulunduğu şelalede, karların erimesiyle 15 metre yükseklikten yatağına güçlü şekilde dökülen sular, etrafında gezinen insanlara hoş bir serinlik sunuyor. 😃

Cezayir halk direnişinin sembolü: Barut Dansı

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN