Çınar ağaçları, güvercini, ipeği, kaplıcaları, havlusu, gazozu ile meşhur, İpek Yolu güzergâhında bulunan Bursa, Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alır ve gelişmiş sanayisiyle ülkemizin en kalabalık şehirlerinden dördüncüsüdür. Bursa nüfusu 2018 yılına göre 2.994.521'dir.
2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında Dünya'da 28. Türkiye'de 1. sırada yer almaktadır. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Bursa, yeni yapılan yollar ve köprülerle İstanbul'a giderek daha da yaklaşıyor. Otomotiv ve yan sanayisinin kalbi Bursa, rekabet gücü en yüksek beşinci kent. Bursa'da işsizlik oranı da oldukça yüksek.
Osmanlı devletine başkentlik etmiş -aynı zamanda ilk başkenti-, günümüzde otomotiv sanayiinin merkezi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle öne çıkan şehir, dünyaca ünlü olan ve ülkemizin en önemli kayak merkezi sayılan Uludağ Milli Parkı, İzmir-İstanbul yolu üzerinde Bursa Hayvanat Bahçesi'nin hemen yanındaki Bursa Botanik Parkı, 1955'te hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı -1963'ten bu yana Uluslararası Bursa Festivali'ne ev sahipliği yapar.
GEZİLEBİLECEK YERLER
Koza Han, Kınalı Kar dizisi ile dikkatleri çeken Cumalıkızık köyü, Arap Şükrü Sokağı, Avrupa'nın en büyük tarih öncesi parkı olan Arkeopark, Tophane Parkı içinde yer alan Saat Kulesi, Yeşil Türbe, Çarşılı Köprü Irgandı, Tophane semtindeki Osmanlı'nın Bursa'ya giriş yaptığı kapı olan Saltanat Kapısı, başlı başına muhteşem bir güzelliğe sahip Uluabat Gölü ile gölün kıyısındaki Gölyazı Köyü, Ulu Camii.
NE ALINIR?
Kestane şekeri, şeftali, dağ çileği, Mihaliç peyniri, siyah incir, kiraz, havlu, İznik çinisi, Bursa kumaşı, Bursa iğe, Gemlik zeytini.