Ülkelerin içinden geçen nehirler
Nehir; genellikle denizlere, göllere ya da bir başka büyük akarsuya dökülen, genişliği ve taşıdığı su miktarı bakımından büyük akarsulara verilen genel isimdir. Kimi durumlarda bir başka suya ulaşmadan yer altında kaybolduğu ya da tamamen kuruduğu görülür. Sizler için doğanın güzelliklerinden olan ve birden fazla ülkenin içinden geçen nehirleri derledik.
Giriş Tarihi: 20.02.2020
15:51
Güncelleme Tarihi: 20.02.2020
16:16
Tuna, Almanya'nın güneyinde Kara Orman bölgesinde Donaueschingen kasabasında Brigach ve Breg nehirlerinin birleşmesiyle meydana gelir. Tuna nehri havzası, 801.463 km² toplam alanıyla İdil Nehri'nden sonra Avrupa'nın en büyük ikinci nehir havzasıdır. Nehir 10 ülkeyi katederek Karadeniz'e dökülmektedir.
Tuna Nehri geçtiği ülkeler
Tuna'nın geçtiği ülkeler başlıca Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'dır. Tuna Aynı zamanda kıtadaki akarsular içinde su hacmi en büyük olandır.
Fırat , Güneybatı Asya'nın en uzun ırmağıdır. Başlangıç noktaları Ağrı Diyadin'den kaynayan Murat Nehri ve Erzurum Dumludağ'da kaynayan Karasu Nehri'dir. Bu Nehirler Elazığ il sınırlarında birleserek Fırat Nehrini oluşturur.
Fırat Nehri geçtiği ülkeler
Fırat Nehri Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa il sınırını belirledikten sonra Suriye , daha sonra Irak topraklarına girer. Irak'ta denize uzak olmayan bir noktada Dicle Nehri ile birleşerek Şatt'ül-Arab'ı oluşturur ve Basra Körfezi'ne dökülür. Nehrin en önemli kolları Murat Nehri, Karasu Nehri, Tohma Çayı, Peri çayı, Çaltı ve Munzur Suyu'dır.
Mississippi Nehri; 2 ülke
Mississippi Nehri, Kuzey Amerika'nın en uzun nehridir. Nehir oldukça ilginç bir şekilden Güneyden Kuzeye doğru akmaktadır. Akan yönüne doğru üç büyük göl oluşturmuştur. Bu göller Victoria, Beyaz ve Mavi Nil gölü olarak ayrılmaktadır. Nehrin komşu olduğu ülkeler ise şunlardır; Mısır, Sudan, Burundi, Ruanda, Kongo, Tanzanya, Kenya, Uganda ve Etiyopya'dır.