Vücut direncini artırmanın 20 yolu
Salgın hastalıklara yakalanmamak, yakalandığımızda da daha çabuk iyileşmek için güçlü bir bünyeye ihtiyacımız olduğunu biliyor muydunuz? Peki, vücut direncimizi artırmak için hangi mineral ve vitaminleri almalıyız? Ya da her gün en az kaç litre su içmeliyiz? Sizler için, vücut direncini artırmanın 20 yolunu derledik.
Giriş Tarihi: 06.06.2019
14:36
Güncelleme Tarihi: 10.06.2019
10:37
HER GÜN 1 ADET YUMURTA HASTALIKLARI ÖNLER
Bağışlık sistemini güçlendirmek için yeterli miktarda, iyi kaliteli protein almak çok önemli. Yumurta, peynir, et ve balık iyi birer protein kaynağını oluşturuyor.
Eğer yüksek kolesterol ve kardiyovasküler hastalığınız yoksa her gün 1 yumurta, peynir, et-balık gibi kaliteli protein tüketmeye özen gösterin.
HAFTADA EN AZ 2 GÜN DENİZ BALIĞI YİYİN
Balık içeriğindeki Omega 3 ve diğer faydalı yağlar sayesinde iyi huylu kolesterolün yükselmesini ve kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. Sağlıklı bir gelişim için özellikle çocukluk çağından itibaren balık yeme alışkanlığının edinilmesi şart. Balık mevsiminin başladığı bu günlerde denizlerden tutulan sardalye, istavrit ya lüfer gibi balıkları, bağışıklık sisteminizin güçlü olması için mutlaka yemelisiniz.
BALIĞI FIRINDA YA DA BUĞULAMA YAPIN
Yaz aylarında bol bol balık tüketilmesi çok önemlidir. balığın kızartma değil fırında ya da buğulama olarak tercih edilmesinin sağlıklı olacağını vurguluyor.
KEFİR VE GÜNDE BİR KASE YOĞURT
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir diğer etmen de probiyotik besinler. Probiyotikler bağırsak florası için faydalı etkilere sahip olan canlı bakterilerin bileşimi. Bağırsak sistemini destekleyerek hastalık yapan mikroorganizmaların üremesine engel oluyorlar. Sindirimi kolaylaştırmanın yanı sıra ishal ve besin alerjilerinin önlenmesi ve iyileştirilmesinde önemli faydaları var.
BAKTERİLERE KARŞI BOL SU İÇİN
Yaz aylarında bol sıvı tüketimi özellikle de günde 2 litre su içmek çok önemli. Su, kanın bütün hücrelere yeterli miktarda oksijen taşımasını, vücuttan zararlı maddelerin atılmasını, özellikle kış aylarından kalan ve hasta eden bakterilerin ve virüslerin etkisiz hale gelmesini sağlıyor.