Arama

Vücut direncini artırmanın 20 yolu

Salgın hastalıklara yakalanmamak, yakalandığımızda da daha çabuk iyileşmek için güçlü bir bünyeye ihtiyacımız olduğunu biliyor muydunuz? Peki, vücut direncimizi artırmak için hangi mineral ve vitaminleri almalıyız? Ya da her gün en az kaç litre su içmeliyiz? Sizler için, vücut direncini artırmanın 20 yolunu derledik.

  • 4
  • 23
VİTAMİN DEPOLAMAK İÇİN SEBZE VE MEYVE TÜKETİN
VİTAMİN DEPOLAMAK İÇİN SEBZE VE MEYVE TÜKETİN

Sebze ve meyveler, günlük enerji ve protein gereksinimine çok az katkıda bulunmasının yanında mineral ve vitaminler bakımından oldukça zenginlerdir. Sebze ve meyveler büyüme ve gelişme, hücre yenilenmesi, doku onarımı, deri ve göz sağlığı, diş ve diş eti sağlığı, kan yapımı ile hastalıklara karşı direncin oluşumunda etkin rol oynar.

  • 5
  • 23
ARA ÖĞÜNDE KURU MEYVE
ARA ÖĞÜNDE KURU MEYVE

Bağışıklık sistemini güçlendiren magnezyum ve potasyumdan zengin olan muz, ceviz, badem ile kurutulmuş meyveler ara öğün ihtiyacınızı karşılarken bağışıklık sisteminizi de güçlendiriyor. Potasyum için patatesin de iyi bir kaynak olduğunu hatırlatmakta fayda var.

  • 6
  • 23
SIK SIK ELLERİNİZİ YIKAYIN
SIK SIK ELLERİNİZİ YIKAYIN

Mikropların hızla yayılmasının ve grip, bronşit gibi hastalıkların oluşmasının en önemli nedenlerinden biri ellerin yeterli şekilde yıkanması. Bu nedenle çocuğunuza mutlaka sabunla el yıkama alışkanlığı kazandırın. Unutmayın el yıkama alışkanlığı evde başlıyor ve okulda pekişiyor.

  • 7
  • 23
HEM KENDİNİZİN HEM DE ÇOCUKLARINIZIN AŞILARINI TAKİP EDİN
HEM KENDİNİZİN HEM DE ÇOCUKLARINIZIN AŞILARINI TAKİP EDİN

Özellikle bebeklik döneminde yapılan aşılar çocuğunuzun bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlıyor. Ömür boyu sizi hastalıklara karşı koruyabiliyor.

Etkisi azalan aşılar ise doktorunuz tarafından belirlenen aralıklarla tekrarlanmalı. Kalabalık ortamlarda çalışıyorsanız, toplu taşıma kullanıyorsanız ya da sağlık çalışanıysanız grip aşısı yaptırmanızda fayda var. Ayrıca okula giden çocukların da grip aşısı olması hastalıklardan korunmada önem taşıyor.

  • 8
  • 23
YAĞLI BESLENMEYİN
YAĞLI BESLENMEYİN

Fazla yağlı beslenmek yani günlük enerjinin yüzde 40'ından fazlasının yağlardan sağlanması bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. O nedenle günlük beslenmenizde yağlar yüzde 25-30 oranında yer almalıdır. Bunun için 1 kilo sebze yemeği için 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ, salatalarınız içinse 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN