Arama

Vücut direncini güçlendiren bitkiler

Havanın soğumasıyla birlikte, grip, nezle gibi solunum yolları hastalıkları hızla yaygınlaşmaya başladı. Bu riskleri engellemek için doğal kaynaklardan faydalanmak gerekir. İşte bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı kalkan görevi üstlenen bitki çeşitleri…

  • 14
  • 20
KİRAZIN FAYDALARI NELERDİR?
KİRAZIN FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 kirazda 12-25 mg arası antosiyanin maddesi bulunduğu için bu maddenin ağrı kesici etkisinin, ağrı kesiciden 10 kat fazla olduğu tespit edilmiştir.

Eklem ağrılarını rahatlatmayı ve göz hastalıklarına karşı korumayı sağlayan güçlü bir iltihap önleyici madde olan kuersetin içerir.

Kiraz, antikanserojen özelliği olan bitki kökenli kimyasal elajik asit bakımından zengin bir meyvedir.

İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz, vücudun zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesinin önlenmesinde etkilidir.

  • 15
  • 20
ZERDEÇAL
ZERDEÇAL

Zerdeçal kanı temizleyen ve kansere karşı koruyan bir bitkidir. Bitkinin bileşimindeki curcumin adlı madde ile insülin direncini azaltır ve kan şekerini düşürür. Düzenli tüketildiğinde diyabeti olanların kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Antioksidan özelliğinden dolayı serbest radikallere karşı savaşmada önemli rolü vardır.

  • 16
  • 20
ZERDEÇAL EN ETKİLİ NASIL TÜKETİLİR?
ZERDEÇAL EN ETKİLİ NASIL TÜKETİLİR?

Toz edilmiş 1 çay kaşığı zerdeçalı küçük bir kaba koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş çeyrek çay kaşığı karabiber koyup karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Günde 3 kez tüketin. Salataların üzerine, yoğurtla ya da yemeklere ilave edilerek kullanılabilir.

  • 17
  • 20
BİBERİYE
BİBERİYE

Kan temizleyici bitkilerden biridir. Yaygın olarak kullanılan geleneksel ağrı dindirici ve iltihap giderici şifalı bir bitki ve baharattır. Hafızayı güçlendirici etkisi olan biberiye pek çok nörolojik ve sinirsel sorunun giderilmesi için kullanılmaktadır.

Bu özelliği nedeniyle Alzheimer ve demans hastalığına karşı koruyucu olarak kullanılması önerilmektedir.

İbrahim Saraçoğlu'dan biberiye bitkisini okumak için tıklayınız...

  • 18
  • 20
BİBERİYE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
BİBERİYE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Biberiye bitkisinin kurutulmuş yapraklarının suda kaynatılmasıyla biberiyle çayı elde edilebilir. Kuru yapraklar 10 dakika boyunca demlendikten sonra süzülerek içilebilir.

Esanslı kokusuyla hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır. Bu yönüyle adaçayı ile benzerlik gösterir.

Kaynamış biberiye çayının buharını solumak baş ağrısını giderir. Özellikle migren kaynaklı yaşanan ağrıların dindirilmesi için biberiye çayı tüketilmesi önerilir.

Antioksidan özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser ve benzeri bağışıklık sistemine savaş açan hastalıklardan korunmayı sağlar. Özellikle meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığı bilinir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN